Vic: Tertúlia sobre la dona al Cafè de l’Orfeó

Nacional

El passat dijous 8 de març va tenir lloc al Cafè de l’Orfeó de Vic una tertúlia sobre la situació de la dona al món […]El passat dijous 8 de març va tenir lloc al Cafè de l’Orfeó de Vic una tertúlia sobre la situació de la dona al món i a la ciutat de Vic, emmarcada dins el cicle de tertúlies de temàtica municipal que des de

principi de febrer organitza la Candidatura d’Unitat Popular de Vic (CUP).


Pilar Font, ponent de la tertúlia, va fer una valoració del camí que ha pres l’alliberament de la dona des dels inicis del segle XX, dels seus aspectes positius i negatius.


Com a punts positius destaquen clarament un millor accés als llocs de treball (per bé que avui dia els salaris encara no estan equiparats amb els dels homes i hi ha un percentatge molt baix de dones entre els alts càrrecs de les empreses), l’accés a tots els àmbits de l’educació, i un avanç indiscutible en el terreny legal, tot i que en aquest aspecte també queda molt camí per córrer.

Paral•lelament a tots aquests avenços, però, hi ha una sèrie d’obstacles que encara cal superar, tals com la prostitució, i el més preocupant de tots, la violència de gènere.

La contribució de Pilar Font va donar pas a un debat molt enriquidor per part de tots els participants, del qual es va concloure que on s’ha d’avançar és en l’educació sentimental, deixar clar que una relació de parella no és un contracte de possessió de la dona per part de l’home, i que cal que l’home s’incorpori en aquesta lluita per la igualtat de gèneres.

La propera tertúlia serà el proper dijous a les 9 del vespre al Cafè de l’Orfeó, anirà a càrrec de Cesc Poch i portarà per títol Industria càrnia i el futur econòmic de Vic.

12 de març de 2007