Una magistrada investigarà el setge a la seu nacional de la CUP

La titular del jutjat d’instrucció 9 de Barcelona, Sílvia López Mejía, considera que els fets succeïts el passat 20 de setembre al voltant de la […]


La titular del jutjat d’instrucció 9 de Barcelona, Sílvia López Mejía, considera que els fets succeïts el passat 20 de setembre al voltant de la seu nacional de la CUP a Barcelona, podrien ser constitutius d’infracció penal per part de la policia espanyola i ha ordenat obrir diligències prèvies.

La magistrada ha ordenat a la direcció general de la policia espanyola que li remeti “un informe sobre la seva actuació” a la seu de la CUP, en què un nombrós grup d’agents volia entrar a la seu de la formació sense ordre judicial i van estar hores davant del seu local, protegit per ciutadans i militants. Amb aquesta mesura, la magistrada vol aclarir si aquesta actuació és delictiva.

L’advocat i diputat de la CUP, Benet Salellas, va detallar en la denúncia que amb aquell setge policial els agents van lesionar dos béns jurídics. El primer és “la lliure actuació dels membres de la CUP”, bloquejat amb el cordó policial i que, a parer seu, podria ser constitutiu d’un delicte de coaccions. D’altra banda, “la recollida de material polític, sense ordre judicial, sense cap acta ni sense cap empara legal” podria implicar delictes contra la inviolabilitat domiciliària.

 

25 d'octubre de 2017