Manresa: L’Ajuntament podria cedir locals a artistes a proposta de la CUP

Nacional

La proposta presentada per la CUP a favor d'oferir els locals de propietat municipal del carrer de Vallfonollosa als artistes de Manresa va quedar en […]


La proposta presentada per la CUP a favor d'oferir els locals de propietat municipal del carrer de Vallfonollosa als artistes de Manresa va quedar en suspens al ple del mes de novembre passat a proposta de l'equip de govern. PSC, ERC i ICV-EUiA van demanar a la CUP que retirés la moció per poder-la treballar més acuradament i tornar-la a presentar de cara al ple del mes de desembre.

La CUP va tornar a presentar la proposta el gener i el resultat va ser l'aprovació d'una moció en la qual s'acordava impulsar un programa destinat a la cessió gratuïta i temporal de l'ús dels locals de titularitat municipal en bon estat situats al carrer de Vallfonollosa a artistes plàstics, condicionada a l'ús regular del local com a taller artístic, a fer-hi l'activitat sense ànim de lucre i al compromís d'exposició de les obres realitzades. També incloïa "acordar en un termini de tres mesos, amb les entitats que agrupen els artistes de la ciutat, les característiques i l'abast del programa".
Passat àmpliament el termini de tres mesos, la CUP va recordar al tripartit que des del gener s'arrossegava l'aprovació d'una moció per la qual la regidoria de Cultura es comprometia a elaborar una proposta per ubicar locals per a artistes al Vallfonollosa. El regidor de Cultura, Ignasi Perramon, va explicar que si la proposta encara no estava tancada era per diferents motius. En primer terme, perquè el cost de condicionament dels locals és força alt, i en aquests moments seria difícil que poguessin ser ocupats pels artistes si no hi ha una part d'inversió municipal. "Esperem finançament i estem estudiant quina part tocaria a cadascun", va dir.

Cessió de locals
D'altra banda, l'Ajuntament està pendent de la possibilitat de cessió, per part d'una fundació, d'uns locals que estan ben condicionats a la plaça de Creus i que permetrien activar el programa d'una forma més immediata i ràpida. Perramon ha explicat que s'han "reorientat" les prioritats davant l'evidència de la necessitat d'una inversió que en aquests moments no es pot afrontar, i de la possibilitat d'obtenir la cessió de tres locals en millors condicions que es podrà concretar properament.
El regidor de Cultura ha afirmat que paral·lelament es treballa amb artistes i entitats del món de l'art de Manresa i comarca per saber com pensen que es poden articular aquests espais. Perramon ha assegurat que els espais de la plaça de Creus són més amplis i fàcilment utilitzables.
Si la iniciativa aconsegueix reeixir es podria configurar a la plaça de Creus i l'entorn un pol artístic en què les propostes de caràcter privat i públic es retroalimentessin i servissin per atreure més artistes i més inversió. Així es concentraria l'exposició i venda de productes d'art i artesania i es potenciaria amb tallers i cursos.

 
Font: www.regio7.cat
21 de setembre de 2010