Manresa: La CUP demana a l’Ajuntament que sigui més rigorós en el procés d’escolarització

Nacional

La Candidatura d’Unitat Popular creu que no es pot tornar a començar el curs amb les aules saturades, i que cal evitar el “caos” dels […]La Candidatura d’Unitat Popular creu que no es pot tornar a començar el curs amb les aules saturades, i que cal evitar el “caos” dels anys anteriors.


La CUP es pregunta quines mesures s´estan prenent des de la regidoria d´educació perque el procés de preinscripció a les escoles de primària de Manresa no sigui caòtic com el curs passat. La CUP creu que en comptes de ˝fer volar tant fum˝ amb les grans previsions pel futur llunyà, el que ara interessa a les mares i pares és què succeirà aquest curs que ve amb les ràtios.


<!–[if !supportEmptyParas]–>La CUP pensa que és inaceptable que es torni a començar amb les aules saturades, Segons la candidatura, una bona previsió hauria de passar per no esgotar, ja d´entrada, les dues places reservades a la matrícula viva, ja que fent això, es converteix en norma el que és, en principi, una clara anomalia. <!–[endif]–>


El col·lectiu municipalista creu que el nombre d´alumnes que comencin el curs a P3 no ha de superar en cap cas els 25 alumnes i que aquest hauria de ser l´objectiu per al curs 2007/08 encara que això suposés recórrer a un augment considerable de mòduls prefabricats.


<!–[if !supportEmptyParas]–>La CUP assenyala la importància que la Oficina Municipal d´Escolarització vetlli perque les escoles concertades assumeixin les mateixes problemàtiques socials que les públiques, i afegeix que cal recordar que per aquest motiu sel´s ha augmentat el finançament públic. Només així es podria mitigar les creixents desigualtats que hi ha entre escoles. <!–[endif]–>


<!–[if !supportEmptyParas]–>Finalment, la CUP, emplaça a la regidora Montserrat Mestres i al delegat territorial del departament d´educació, Camil Fortuny, a cumplir el seu comprimís que en cap cas les ràtios a P3 del CEIP Pare Algué i el CEIP Renaixença superarien els 25 alumnes. Aquest comprimís, ja ha estat incomplert aquest curs 2006/07.


 


Candidatura d’Unitat Popular


[email protected]

http://www.manresa.cup.cat

12 d'abril de 2007