Manresa: La CUP qualifica la política municipal d’educació d’inadecuada i en demana explicacions

Nacional

La CUP de Manresa considera que,malgrat les maniobres de distracció que hem vist aquests dies (futura construcció de dues noves escoles bressol a la parada […]


La CUP de Manresa considera que,malgrat les maniobres de distracció que hem vist aquests dies (futura construcció de dues noves escoles bressol a la parada i la sagrada família), l´Ajuntament no pot amagar la política nefasta que en matèria d´educació ha anat duent a terme en els últims temps.

El candidatura independentista creu també que les insostenibles ràtios a l´educació infantil i primària (en molts casos,com a mínim,alegals),son en part conseqüència de la imprevisió de la regidoria. A ningú se li escapa que en altres ciutats similars a Manresa,la situació no és tant alarmant degut a que s´ha sabut gestionar el creixement d´aquestes, acompanyant-lo amb la creació de nous serveis (entre ells escoles), el departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya en té, segons la CUP part de responsabilitat perquè permet que allò que hauria de ser excepcional es converteixi a Manresa en un fet habitual (superar els 25 alumnes per classe hauria de ser un fet excepcional, i superar els 27 és il·legal). De fet, la CUP recorda que fa pocs anys es van tancar centres educatius a públics malgrat la oposició de diferents sectors socials que ja preveien la situació actual. La manca de previsió s’ha fet evident fins hi tot en casos més del dia a dia com son els fets ocorreguts amb la teulada del col·legi Renaixença.

El fort creixement que experimenta Manresa des de ja fà uns anys i que tant satisfà a alguns polítics manresans quan els hi convé, feia preveure des de fa temps aquesta situació que tenim ara. L´única actuació de l´ajuntament en aquest sentit ha estat possibilitar (no sense entrebancs) la construcció de la nova escola de la parada, responent així, a la demanda del nou sector de creixement a les bases. Ha resultat clàrament insuficient. Passarà el mateix amb les noves escoles bressol de la parada i la sagrada família?. Quan es considerarà el centre històric de Manresa com a nova àrea de creixement preveient així la creixent demanda de serveis (escoles) en aquesta zona?.Que pensa fer la regidora i la seva flamant oficina municipal d´escolarització amb els alumnes que s´aniran incorporan durant el curs? On se´ls ubicarà si ja no caben enlloc?.

Finalment la CUP creu que com a mínim cal una explicació de la regidora i no, ara no,més promeses.L´educació és massa important i no si val improvitzar,això no es resol amb Projectes  educatius de Ciutat sinó amb més escoles allà on calen. De fet, en qualsevol país civilitzat, la impossibilitat de desenvolupar les tasques encomanades desenvoca en una dimissió, i, si ni tansols hi ha hagut un «mea culpa» de la regidora, difícilment la gestió futura serà millor que l’actual.

Candidatura d’Unitat Popular de Manresa
22 de setembre del 2006 
22 de setembre de 2006