Manresa: La CUP se solidaritza amb “Can Cristu” i qualifica de “legítima” la seva ocupació

Nacional

La Candidatura d’Unitat Popular se solidaritza amb la casa ocupada “Can Cristu” que està en perill de desallotjament. La CUP de Manresa creu que, malgrat […]


La Candidatura d’Unitat Popular se solidaritza amb la casa ocupada “Can Cristu” que està en perill de desallotjament. La CUP de Manresa creu que, malgrat l’empenta constructora i el constant creixement urbà, el preu de l’habitatge segueix augmentant fins a esdevenir inassumible per a cada cop més  habitants d’aquest pais. Aquesta paradoxa, augmenta l’oferta i també els preus, s’explica entre d’altres raons per un us especulatiu de la propietat. Dit d’una altra manera, segons la CUP, hi ha massa casos en que la compra i la possessió de bens inmobles respon a càlculs de negoci i no a necessitats concretes d’us. La conseqüència de tot això és una enorme quantitat de pisos buits que a Manresa es calculava que uns 6000.

La CUP diu que especular amb un be social bàsic com l’habitatge és una activitat criticable, però quan qui ho fa és la pròpia adinistració, aquesta conducte esdevé senzillament inadmissible.

És per això que a la CUP li sembla absolutament legítima l’ocupació de Can Cristu, una casa en perfectes condicions d’habitabilitat que FGC mantenia buida a l’espera d’oportunitats de negoci, i li sembla totalment absurd que es pretengui jutjar als seus habitants i no al propietari, que és qui, segions la CUP,  atempta contra  l’exercici del dret funamental a un habitage digne.

Can Cristu, en aquells moments casa abandonada, es va ocupar el desembre de 2004 per quatre joves manresans degut a la gran dificultat que tenien a accedir, per preu, a una vivenda digne mitjançant un lloguer. Després d’un any i mig fent-hi vida els joves volen ser jutjats, el proper 25 d’octubre, per un delicte contra la propietat privada (usurpació). El pasta dia 21 els encausats i les persones que els donen suport van organitzar una jornada amb la intenció d’explicar-ne la situació, i el proper dia 25 a les 12 del migdia, mentre se celebra el judici, han organitzat una concentració de suport.

La candidatura municipalista vol recordar també, i denunciar, que on hi havia una altra casa ocupada, al carrer na bastardes, que va ser desallotjada, actualment hi ha un solar ple de brossa

Manresa, 22 d’octubre del 2006.
CUP Manresa
25 d'octubre de 2006