Manresa: Ja tenim Kursaal. I la Sala polivalent?

Nacional

Ja tenim el Kursaal inaugurat i funcionant. Es pot dir que ara Manresa té un teatre de primera magnitud després de molta il•lusió, anys de […]Ja tenim el Kursaal inaugurat i funcionant. Es pot dir que ara Manresa té un teatre de primera magnitud després de molta il•lusió, anys de feina i corredisses a última hora. Sigui com sigui i més enllà d’algunes consideracions estètiques, fa goig. Congratulem-nos-en i felicitem a tota aquella gent que d’una manera o altra ha ajudat a que aquest projecte ara realitat hagi sigut possible.


El repte, ara, està en saber treure’n partit en benefici de la ciutadania. No només en la programació sinó en la facilitat d’ús dels manresans i manresanes que en vulguin disposar. Es tracta d’un equipament d’èlit, però no hauria de ser elitista. Hi ha diverses associacions i col•lectius que tenen grans projectes entre mans i que tenir un equipament semblant a la seva disposició seria un actiu important. En aquest sentit, caldrà veure si la reorganització de gestió dels espais escènics de la ciutat produeix efectes positius o no.


En general, un enfocament en termes economicistes i de rendiment numèric (número d’espectadors, número de funcions, número de dies amb activitat) pot pervertir la pròpia vida de l’equipament i, de retruc, educar en una sola direcció el públic manresà. Arriscar-se a oferir obres alternatives a les de gran èxit comercial i a diversificar els tipus d’espectacles, hauria de ser un camí per explorar seriosament.


La CUP pensa que la cultura és molt diversa i que no necessàriament allò que té èxit té qualitat. Repetim: educar la sensibilitat de l’espectador és necessari i una resposabilitat del programador.

D’altra banda, ens seguim preguntant: i la sala Polivalent… quan? Ja tenim biblioteca, ja tenim Kursaal i ja tenim un Teatre Conservatori desestressat. Des de ja fa molts anys es parla que cal a la ciutat una sala polivalent de tamany mitjà per a poder desenvolupar-hi concerts i esdeveniments socials de mitjà abast. Se’n parla i se’n parla però no s’acaba de concretar mai en res. Potser ara seria el moment de fer un esforç entre tothom i veure on, com, quan i amb quins diners es farà aquesta sala polivalent que la majoria de pobles de la comarca ja disposen.

Emplacem, doncs, a totes les forces polítiques a posicionar-se en aquest sentit. La CUP pensa que la Sala Ciutat, degudament reformada i equipada seria una de les millors opcions, ja que contempla l’avantatge d’estar al centre Manresa, és en un barri on d’un equipament així en podrien treure molt suc i té les dimensions adequades per poder pensar-hi en aquesta direcció.


Candidatura d’Unitat Popular de Manresa

[email protected]

http://www.manresa.cup.cat

28 de febrer de 2007