Manresa: La Setmana Solidària menysté els drets nacionals i socials de la nació catalana

Nacional

La Candidatura d’Unitat Popular de Manresa creu que la Setmana de la Solidariatat, encapçalada pel regidor Rubio, no té en compte els drets dels Països […]


La Candidatura d’Unitat Popular de Manresa creu que la Setmana de la Solidariatat, encapçalada pel regidor Rubio, no té en compte els drets dels Països Catalans malgrat dedicar-se aquest any als «Drets dels Pobles». El consistori manresà organitza aquests dies, juntament amb el Consell de Solidaritat, la 12ena setmana solidària que perdurarà fins el dia 21 d’aquest mes.La formació d’esquerres ha emès un comunicat on es posiciona sobre l’enfocament que pren la Setmana de la Solidaritat. És prou sabut que al món hi ha molts pobles amb els seus drets nacionals i socials reprimits totalment o parcial. La CUP creu que «és important que aquests pobles rebin la solidaritat de d’altres societats per a poder seguir lluitant per la seva llibertat. Txetxenia, Palestina o els maputxes són realitats nacionals i socials que els cal la nostra solidaritat i més». Són tres pobles que han fet de la seva lluita la resistència a ser esclafats com a poble per alguns dels poders mundials més forts. La candidatura creu que «poden fer això perquè la consciència nacional que tenen com a poble és incorruptible. Viure i pensar com a poble és un primer pas, però la reacció en contra les agressions més o menys frontals són possibles quan les ganes de SER nació són unànimes, i que  avui aquí, a milers de quilòmetres, s’expressi la solidaritat envers aquests pobles significa que les seves consciència nacional, lluita contra l’opressor i injustícia que pateixen són molt fortes».

La CUP, que es solidaritza amb aquestes i totes les lluites d’alliberament nacional i social, lamenta profundament que l’Ajuntament de Manresa, encapçalat pel regidor Xavier Rubio, es preocupi exclusivament d’aquestes realitats a quilòmetres de distància de casa nostra i obviï els drets nacionals i socials dels Països Catalans: «Ens dol veure com en la 12a Setmana Solidària «Pels drets dels pobles» no hi surt cap referència als drets de la realitat nacional a la qual pertanyem». La CUP entén que són polítiques com aquestes les que dificulten aquella fortalesa com a poble que tan ens fa falta i que gaudeixen els pobles als quals ens hem referit més amunt i als quals s’expressa la nostra solidaritat avui.

Finalment el comunicat expressa que «de ben segur que la nostra realitat no hi ha situacions tan frontals i tan violentes com a Palestina o Txetxènia, per exemple, però les agressions que patim, sovint molt més subtils i sofisticades, ens agredeixen amb igual gravetat i la nostra fortalesa és una de les garanties dels nostres drets». És per això que la CUP diu que hagués preferit una mobilització pels drets de TOTS els pobles. Els Països Catalans també.

29 d'abril de 2015