Martorell: Josep Garcia i Ingrid Alemany encapçalaran la llista de la CUP

Nacional

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) ha presentat, en roda de premsa, les cinc persones que encapçalaran la llista a les eleccions municipals del proper mes […]
La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) ha presentat, en roda de premsa, les cinc persones que encapçalaran la llista a les eleccions municipals del proper mes de maig i n'han desvetllat els eixos programàtics.

Ingrid Alemany ha obert la roda de premsa presentant els sis eixos ideològics de les Candidatures d'Unitat Popular: l'aprofundiment en la democràcia participativa, el municipalisme com a principal motor en la reconstrucció nacional dels Països Catalans, l'aposta per un desenvolupament social i territorial sostenible, el desenvolupament per unes viles i ciutats integradores i igualitàries, la solidaritat internacional, la dinamització del teixit associatiu i la promoció de l'autoorganització ciutadana.


Josep Garcia ha argumentat les raons que han portat al conjunt de veïns i veïnes a tirar endavant la CUP com a opció electoral a Martorell. En primer lloc, ha destacat la novetat de la situació on, per primer cop, les idees que la CUP propugna seran una sèrie de propostes que plantejaran alternatives en clau municipal. Ha destacat els més de tres anys de bona feina i la participació en lluites al costat de moviments socials i el teixit associatiu de Martorell. En aquest sentit, ha fet referència a l'acció que la CUP ha dut a terme en el sí de l'ajuntament mitjançant resolucions i esmenes a la política municipal. Pep Garcia ha destacat que la CUP arriba a les eleccions "preparada i plena de força".

Ha argumentat la necessitat de presentar candidatura després de veure el nivell d'esgotament que presenten els diferents partits, CiU i el tripartit, els quals ja han estat a govern i oposició. En aquest sentit, ha reivindicat la CUP com a proposta que té la voluntat d' "estar al costat del poble".

A continuació, Ingrid Alemany ha definit les prioritats d'actuació a Martorell. La necessitat d'un aprofundiment democràtic al municipi i mesures per l'accés a l'habitatge com a prioritat política de primer ordre. Un altre element a destacar ha estat la constatació que a Martorell "l'únic creixement sostenible és el creixement zero". L'associacionisme ha estat un altre tema clau, tot proposant mesures per al creixement, la independència i la consolidació de l'associacionisme local, així com la lluita per fer front a la precarietat laboral, començant per les contractacions i subcontractacions que es realitzen des del propi consistori.

Abans de donar a conèixer les persones que encapçalaran la candidatura, Pep Garcia ha assenyalat els lemes. "Perquè tot està per fer i tot és possible" com a lema de precampanya I "Martorell Desperta't" com a lema electoral. Abans d'acabar ha volgut remarcar el fet que per als i les militants de la Candidatura no és rellevant l'ordre de les persones a la llista electoral, tot reblant que "qualsevol militant de la CUP podria ser el cap de llista"

Per cloure la roda de premsa, Anna Maria Rodrigo ha desvetllat les persones que seguiran a en Josep i la Ingrid a la llista: amb el número tres Marc Montaner, amb el quart lloc Anna Dolors Rodríguez i com a cinquè, Narcís Rodríguez.

28 de març de 2007