Mataró: Atac feixista al Casal Fèlix Cucurull

Nacional

Diumenge 20 de juliol el Casal Fèlix Cucurull de Mataró, ubicat al carrer d'Amàlia 16 baix, va ser objecte d'un atac feixista. El pany de […]


Diumenge 20 de juliol el Casal Fèlix Cucurull de Mataró, ubicat al carrer d'Amàlia 16 baix, va ser objecte d'un atac feixista. El pany de la persiana va ser forçat i els autors de l'atac van guixar proclames falangistes i espanyolistes, tant a la persiana com a les parets adjacents.

El Casal Fèlix Cucurull és la seu de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Mataró i de l'organització de joves Maulets. Es tracta del segon atac que pateix el Casal, ja que el 13 de febrer de l'any 2000 ja va ser objecte d'un atemptat frustrat amb un intent d'incendi amb 3 persones a dins contra l'antic Casal Fèlix Cucurull ubicat al carrer Nou. L'atac registrat aquest darrer cap de setmana s'inscriu en ple auge de l'espanyolisme. Cal recordar que fa només tres setmanes, arran de la victòria espanyola a l'Eurocopa de futbol, a la nostra ciutat es van produir actes de violència espanyolista i ostentació de simbologia feixista, tot davant la passivitat de les autoritats.

Finalment, també cal apuntar que l'atac coincideix amb la persistència de l'activitat crítica de les entitats usuàries del Casal, que hem denunciat sense embuts les irregularitats urbanístiques del sector de Can Fàbregas i
de Caralt o els favoritismes envers l'ex-cap de la policia local, recol·locat a l'empresa municipal GINTRA.

Per tot plegat, hi ha prou elements que fan pensar que l'atac feixista és una resposta violenta al neguit que provoca als feixistes, especuladors i poders fàctics la continuïtat de l'activisme crític i constructiu que duem a terme les organitzacions de l'esquerra independentista.

El feixisme, NI A MATARÓ NI ENLLOC!

Mataró, 21 de juliol de 2008
Associació Cultural Fèlix Cucurull

NOTÍCIESDE PREMSA:

• El Punt: Pintades a la seu de la CUP de Mataró

• El Tot Mataró: La seu de la CUP i de Maulets pateix un atac violent

22 de juliol de 2008