Mataró: La cultura no és cap negoci! La CUP desaprova l’externalització de l’Aula de Teatre

Nacional

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Mataró, Sr. Jaume Graupera, ha decidit desprendre’s de la gestió de l’Aula de Teatre i privatitzar-la. Per tant, […]


El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Mataró, Sr. Jaume Graupera, ha decidit desprendre’s de la gestió de l’Aula de Teatre i privatitzar-la. Per tant, a partir d’ara, aquest servei municipal vinculat al Patronat Municipal de Cultura serà explotat per una empresa. Des de la CUP de Mataró desaprovem l’externalització de l’Aula de Teatre i davant l’actuació neoliberal del Patronat Municipal de Cultura ens preguntem: on són les polítiques d’esquerres que va prometre ICV?

La CUP considera que la gestió cultural és un afer públic, per tant la privatització de la gestió de l’Aula de Teatre és una actuació que  perjudica a tota la ciutadania. Amb aquesta decisió, el govern tripartit de Mataró (PSC-ICV-ERC), ha tornat a posar de relleu que només entén la cultura des de criteris de rendibilitat empresarial.
 
Finalment, lamentem que una empresa cooperativa de la ciutat s’hagi involucrat en l’obscur procés d’externalització de l’Aula de Teatre, la qual cosa la situa lluny dels plantejaments transformadors del cooperativisme.
 

CUP de Mataró,
20 de setembre de 2006
29 d'abril de 2015