Mataró: La CUP creu que continuar defensant el nou Estatut és un «error gravíssim»

Nacional

La formació independentista reivindica el dret a decidir i reclama que es camini cap a la independència dels Països Catalans. Per la CUP, continuar donant […]


La formació independentista reivindica el dret a decidir i reclama que es camini cap a la independència dels Països Catalans. Per la CUP, continuar donant suport a aquest Estatut és «un error estratègic gravíssim» que implícitament comporta “acceptar un marc que no és legal, en el qual Espanya sempre continuarà decidint per nosaltres”. Mataró per la independència, el vídeo de campanya pel sí al referèndum del 20J.

Els tres grups que integren el govern municipals, PSC, ICV i ERC, juntament amb CiU, portaran al ple de dijous, dia 3, una declaració institucional en defensa de la legitimitat de l’estatut d’autonomia aprovat ara fa quatre anys i que està pendent de la sentència del Tribunal Constitucional.
 
Així ho ha manifestat el regidor de la CUP Xavier Safont-Tria en una roda de premsa aquest dimecres, dia 2, en la qual ha explicat que la seva formació defensarà una declaració alternativa a favor de la independència de Catalunya. Safont-Tria lamenta especialment que formacions com CiU o ERC, que donen suport a la consulta per la independència, s’afegeixin també a una declaració en defensa de l’Estatut, una fórmula “que ens obliga a dependre de Madrid i amb la que sempre seguirem perdent”, ha dit.
La CUP està fent una campanya activa a favor de la independència, de cara també a la consulta popular que tindrà lloc el proper 20 de juny. La formació ja va organitzar fa uns dies un concert amb el grup Brahms, i també ha elaborat un vídeo de vuit minuts en el qual diferents persones de la ciutat defensen arguments per votar sí a la independència. En aquest vídeo, la CUP atribueix directament la crisi econòmica a la dependència fiscal de Catalunya a l’Estat espanyol. Aquest vídeo es pot veure a la web de la CUP i al Youtube i, de moment, ja ha tingut més de mil descarregues.
 
font: capgros.com
4 de juny de 2010