Sant Cugat: «Salvem del foc el Parc de Collserola»

Nacional

Gairebé catorze mesos després de les fortes ventades i tres mesos després de les nevades, la serra de Collserola continua plena de massa forestal caiguda, […]


Gairebé catorze mesos després de les fortes ventades i tres mesos després de les nevades, la serra de Collserola continua plena de massa forestal caiguda, moltes vies d'accés a la serra i als habitatges que hi han encara estan tallades  o l'accés és molt difícil.

Aproximadament van caure uns 60.000 arbres, dels que encara queda un percentatge molt alt per recollir, cosa que demostra la mala gestió del Parc de Collserola.
La serra de Collserola és un dels pulmons de l'àrea metropolitana on habitem al voltant de quatre milions de persones, per això creiem que és just i necessari pressionar i fer força per aconseguir un pressupost específic per poder solucionar aquest problema abans que arribi la temporada d'incendis, ja que tota aquesta massa forestal repartida el bosc, és un polvorí que pot tenir unes conseqüències fatals per aquesta serra.

És per això que la CUP de Sant Cugat:

−  Ens adherim a la Plataforma per evitar que es cremi Collserola.
−  Promourem la recollida de signatures en diversos locals de la ciutat.
−  Demanem al ple de l'ajuntament el suport i l'adhesió a la plataforma.
−  Demanem al ple de l'ajuntament que es posicioni i pressioni a la Generalitat per crear un pressupost específic de sis milions d'euros per netejar tot el parc de Collserola.
−  Exigim el compromís de la Generalitat per netejar la massa forestal caiguda pel vent i la neu dels camins i les pistes forestals, com a mínim 10 metres de les voreres per tal d'arribar ràpid a l'inici d'un possible incendi, i poder aturar-lo.

CUP Sant Cugat

3 de juny de 2010