Mataró: La CUP demanarà que es retiri la bandera espanyola de l’ajuntament definitivament

Nacional

El grup municipal de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Mataró presentarà en el pròxim ple una moció en la qual demana la retirada definitiva […]


El grup municipal de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Mataró presentarà en el pròxim ple una moció en la qual demana la retirada definitiva de la bandera espanyola de la façana de l'ajuntament. La formació argumenta que, aprofitant la celebració de la festa major de la ciutat, les Santes, es podria retirar la bandera, «que és un símbol imposat pels Borbons, qüestionat durant els dos períodes republicans i que, tot i els canvis introduïts en l'ordre constitucional postfranquista, continua sent un símbol que genera malestar i crispació social».

Des de la CUP es defensa que «per superar aquestes limitacions democràtiques i les imposicions simbòliques, cal trobar un mínim comú denominador en allò que uneix tota la ciutadania». En aquest sentit, els representants de la formació entenen que «amb les banderes de Mataró i Catalunya ja n'hi ha prou». «Per tant, considerem que aquest tema, que no és exclusiu dels dies assenyalats –les Santes, l'Onze de Setembre, el 23 d'abril–, cal resoldre'l de manera definitiva retirant la bandera espanyola que oneja al terrat de l'ajuntament», conclouen.
 
Font; El Punt
29 de juny de 2010