Sentència del Constitucional: La CUP aposta per la independència

Nacional

Després de la sentència del Tribunal Constitucional espanyol pels recursos contra l’Estatut d’Autonomia del Principat, la CUP  certificar, ara ja,  la mort de l’autonomisme.   […]


Després de la sentència del Tribunal Constitucional espanyol pels recursos contra l’Estatut d’Autonomia del Principat, la CUP  certificar, ara ja,  la mort de l’autonomisme.

 
Només des de la ingenuïtat o des de la desvergonya es podia considerar que un pronunciament del Tribunal Constitucional respecte l’Estatut del Principat en un sentit o en un altre canviaria substancialment la situació dels Països Catalans com a subjecte de drets polítics.
 
Els qui creien de bona fe que la Constitució espanyola tenia en la seva aparent indefinició la virtut de poder contenir diferents models, topen avui amb la crua realitat de comprovar que el seu model territorial és la indisoluble unitat d’Espanya i l’exercit com a garant, un estat unitari amb descentralització merament administrativa.
 
La CUP creu que les aspiracions del poble català van més enllà. Més enllà de ser espectadors dels procediment de reformes estatutàries.
 
La classe política parlamentària respon seguint els dictats de la lògica de la supervivència, captius de la necessitat de mantenir les quotes de poder acumulades en el marc de la legislació espanyola, o de recuperar-les, utilitzant les aspiracions del poble català com a mitjà per a assolir el poder i no utilitzant les institucions com a instruments per tal de fer efectives aquestes aspiracions.
 
La CUP, davant d’aquesta situació, es referma en els seus principis, la independència i el socialisme pels Països Catalans.  Aquest poble està fart d’una classe política que cada dia que passa està més allunyada dels seus problemes i de les seves aspiracions, que redueix el concepte de democràcia a situar una papereta en una urna cada quatre anys, sempre que aquesta urna estigui beneïda per l’ordenament jurídic espanyol.
 
La CUP vol esdevenir un instrument al servei de les classes populars que són consicents. Tal i com ho van ser centenars de milers de persones el passat en les consultes per la independència. La democràcia va més enllà de les lleis i, de fet, la CUP considera que no és possible una veritable democràcia en el marc jurídic espanyol.
 
No serà la Constitució, ni els Estatuts d’autonomia, ni les institucions que emanen dels ordenaments jurídics espanyol i francès qui dotarà de drets polítics els nostre país. Si una majoria vol la independència, no hi haurà qui la pari democràticament, diguin el que diguin les lleis.
 
La CUP no deixarà de treballar fins a aconseguir que existeixi aquesta majoria als Països Catalans que digui sí a la independència en el marc d’una societat democràtica, plena en drets socials i igualitària.
29 de juny de 2010