La moció de la CUP-CC aprovada al Parlament obre la porta a la rescissió del contracte d’Aigües Ter Llobregat

Nacional

El text aprovat al Parlament força el govern a investigar les irregularitats comeses per Aigües Ter Llobregat i, si es verifiquen, procedir a la rescissió del contracte de concessió. 


En el context polític de construcció de la nova república catalana, la CUP-CC ha aconseguit avui que el Parlament de Catalunya aprovi la moció presentada pels cupaires sobre la nova cultura de l’aigua i del territori. La resolució, davant del recent informe de l’oficina antifrau que apunta a possibles irregularitats comeses per l’empresa Aigües Ter Llobregat, per aconseguir la concessió de la Generalitat de la gestió de l’aigua en alta, força el govern a obrir un expedient informatiu sobre els fets, i si existeix un incompliment del contracte de concessió, procedir a rescindir-lo.
 
La moció exigeix al govern a «reconèixer les lluites dels moviments socials en defensa dels rius i les aigües, i donar ple suport a les reivindicacions». El text ha estat aprovat amb els vots de la CUP-CC, Junts pel Sí i Catalunya Sí Que Es Pot.
 
El text -que ha rebut esmenes de varis grups i l’aprovació del qual ha estat fruit de la força negociadora i el debat polític liderat pel grup parlamentari de la CUP-CC- també compromet el govern català a revisar els regadius Segarra – Garrigues, i Xerta -Sènia «perquè responguin a les necessitats de desenvolupament sostenible, socioeconòmic i ambiental del territori».
 
A més, la moció exigeix al govern de la Generalitat que inti al Ministerio de Fomento a replantejar la política de gestió de les autopistes AP7 i AP2  per eliminant-ne els peatges en els trams Hospitalet –Alcanar Ulldecona Vinaròs,  i Montblanc – Lleida. El text també força el govern, en el marc del Pacte Nacional per la transició energètica, «a plantejar el tancament de les centrals nuclears per assolir l’any 2050 una producció energètica 100% renovable». Segons la moció, el govern també haurà d’instar al Ministerio de Industria, Energía y Turismo «a paralitzar la construcció de línies elèctriques de Molt Alta Tensió (MAT)».
 
Durant la legislatura passada, el grup parlamentari de la CUP treballant conjuntament amb el sindicat CGT ja va portar al Parlament la qüestió de la necessitat de recuperar la gestió pública de l’aigua, concretament en el cas de la concessió de l’empresa Aigües Ter Llobregat
17 de febrer de 2016