Molins: ICV, PSC i PP voten en contra de la prohibició de les curses de braus

Nacional

La moció de la CUP presentada en el ple municipal de Molins de Rei del 28 de gener de 2009 a favor de la prohibició […]La moció de la CUP presentada en el ple municipal de Molins de Rei del 28 de gener de 2009 a favor de la prohibició de les curses de braus no va ser aprovada degut al vot en contra d’ ICV (7), PSC (6) i PP (1). Van votar-hi a favor la CUP (1), ERC (3) i CiU (3).


La moció demanava que l’ajuntament donés suport a la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que està impulsant la Plataforma Prou i que és una proposició de llei de modificació de l’article 6 del text refós de la Llei de protecció dels animals aprovat pel Decret legislatiu 2/2008, de 15 d’abril.


Aquesta modificació es basa en la prohibició de les curses de braus i els espectacles amb braus que incloguin la mort de l’animal i l’aplicació de les “sorts” de la pica, les banderilles i l’estoc, així com els espectacles taurins de qualsevol modalitat que es celebrin en les places de braus o fora d’elles, llevat de les festes amb bous sense mort de l'animal (correbous) en les dates i les localitats on tradicionalment se celebren. En aquests casos, és prohibit inferir danys als animals.
Des de la CUP entenem que s’ha produit un retrocés històric en la defensa dels drets dels animals a Molins de Rei ja que en el 2004 el ple de l’Ajuntament va aprovar una moció que declarava Molins de Rei com a vila antitaurina.


No entenem el vot en contra del grup municipal d’ICV ni les declaracions del regidor Jordi Romeu afirmant que “aquesta moció vol dir més coses de les que hi ha escrites” quan en la moció presentada només es parlava dels drets dels animals sense entrar en valoracions polítiques o culturals, que si van treure en el debat el grup municipal del PSC-PSOE.


Lamentem que el grup municipal del PSC vulgui polititzar aquest tema per justificar el seu vot en contra per amagar de cara al seu electorat les aficions per la tauromaquia d’alguns dels seus regidors/es. Des de la CUP no ens oposem a les curses de braus perquè siguin o no una tradició espanyola sinó que defensem que es prohibeixin a tot arreu perquè entenem que la legislació en defensa dels animals també s’ha d’aplicar en el cas dels braus.

4 de febrer de 2009