Navàs: La CUP proposa que l’ajuntament s’involucri en la reducció del consum de bosses de plàstic

Nacional

  La Candidatura d'Unitat Popular de Navàs, ha entrat al registre de l'ajuntament navassenc una proposició perquè la institució s'adhereixi a la Campanya Catalunya Lliure […] 


La Candidatura d'Unitat Popular de Navàs, ha entrat al registre de l'ajuntament navassenc una proposició perquè la institució s'adhereixi a la Campanya Catalunya Lliure de Bosses de Plàstic. La proposta ha estat recollida pels grups municipals i es debatrà durant la sessió plenària del proper dijous 31 de juliol.

 


La proposta adreçada als grups municipals amb representació, pretén impulsar a Navàs una campanya que ja s'està duent a terme a molts municipis del principat i que té per objectiu reduir el consum de bosses de plàstic. A Catalunya es consumeixen una mitjana de 5,4 bosses/habitant que provoquen 10.000 tones de residus anuals, que suposen un 2% del total de residus i una gran quantitat d'emissions de gasos contaminants.


La CUP valoraria positivament que els partits polítics amb representació hagin estat sensibles a la proposta de la campanya i és per això que en demana els vot favorable de tots els grups del consistori navassenc; per això els anima a implementar mesures encaminades a conscienciar la ciutadania de la necessitat urgent que hi ha de reduir el consum de bosses i embolcalls de plàstic.


Tanmateix, la candidatura independentista, creu que és necessari anar més enllà i que Navàs esdevingui un municipi de referència pel que fa a la reducció de plàstic i al foment dels envasos reutilitzables. Les propostes recollides a la moció són prou avançades com per capgirar la situació actual i fer passes cap un model de poble que superi la fase de consumisme irresponsable en que ens trobem actualment immersos.


Però, per la CUP, per tal que la campanya esdevingui un èxit cal emmarcar-la en una estratègia global de polítiques ambientals basades en el decreixement, un estratègia que situï Navàs en els paràmetres de la racionalitat, l'ecoeficiència i la qualitat de vida.

30 de juliol de 2008