El Parlament aprova la moció de la CUP sobre la interrupció voluntària de l’embaràs

Nacional

Els anticapitalistes volen garantir el dret a l’avortament a la sanitat pública 


El Parlament de Catalunya ha aprovat avui la moció presentada per la CUP-NCG sobre el dret a l’accés a la interrupció voluntària de l’embaràs (IVE) al sistema sanitari català, que insta al govern de la Generalitat a anul·lar tots els convenis amb centres on es practica l’objecció de consciència i a garantir la interrupció voluntària de l’embaràs al sistema sanitari públic, davant la derivació constant a centres privats i concertats. La moció ha estat aprovada amb els vots favorables de la CUP-NCG, ERC, JxCat, Cat-ECP i Cs. 

En aquest sentit, el Govern haurà de crear unitats especialitzades en la IVE als hospitals de referència de ca­da regió sanitària, amb l’objectiu que les IVEs s’assumeixin des de la sa­nitat pública i no siguin derivades a centres privats i concertats en tots els territoris, i ASSIR autoritzats per dur a terme avortaments farmacologics en totes les regions sanitàries, per tal que l’opció d’elecció del mètode farmacològic o instrumental sigui igualitària i escollida per la dona. De la mateixa manera, el departament de Salut haurà d’anul·lar els convenis públics o con­tractes en centres sanitaris on es practiquen objeccions de consciència com a mandat institucional, en molts casos avalades pels patronats dels centres on l’església en forma part.

Finalment, l’objectiu de la CUP és garantir que l’accés al dret a l’avortament sigui igualitari, accessible, adaptat i de proximitat per a tota la ciutadania, i per això també reclama el desplegament del Reglament de la Llei 9/2017 d’universalització de la sani­tat a Catalunya.

22 de juliol de 2021