El proper dimecres 3 d’octubre hi haurà el judici amb denúncies creuades entre la Guàrdia Civil i el veí vexat per parlar català

Nacional

Representants de la CUP tornaran a mostrar el seu suport a Simó Colls pel seu compromís amb la llengua   El proper dimecres 3 d’octubre […]


Representants de la CUP tornaran a mostrar el seu suport a Simó Colls pel seu compromís amb la llengua

 
El proper dimecres 3 d’octubre a les 10.30 h del matí, els jutjats de Figueres acolliran el judici contra el veí de Vilajuïga que va patir vexacions per part de la Guàrdia Civil en negar-se a parlar-los en llengua castellana. Aquest judici s’havia de celebrar el dimecres 4 de juliol però es va ajornar perquè el jutge no havia admès a tràmit la denúncia de Colls a la GC per vexacions; aquest fet, però, va ser reconsiderat pel jutge acceptant-la i ajornant el judici fins al proper dimecres, en el qual les denúncies seran creuades.

La Candidatura d’Unitat Popular tornarà a mostrar el seu suport al veí de Vilajuïga amb una representació de la formació present als jutjats, i anima els veïns a mostrar el compromís social amb l’ús de la llengua i a rebutjar els abusos de la Guàrdia Civil.

Joan Font, regidor de la CUP, insisteix com ja va fer en la primera data del judici que “cal, ara amb més raó que mai, que la Guàrdia Civil faci les maletes i marxi cap Espanya definitivament”.

Els fets pels quals es farà el judici van succeir a finals de maig, quan una parella de la Guàrdia Civil feien un control, suposadament preventiu de drogues i armes, a la rotonda de l’entrada de Vilajuïga. Simó Colls es dirigia a la cooperativa de Vilajuïga quan el seu vehicle va ser aturat i registrat de manera brusca pels uniformats, fet que Colls els va recriminar en diferents ocasions. Els agents li van repetir de manera continuada que no l’entenien i que els parlés en castellà, que estaven a Espanya. En una d’aquestes ocasions un agent va arribar a empènyer el veí de Vilajuïga, i un cop finalitzat el registre, mentre Colls endreçava l’interior del seu vehicle, el mateix agent va tancar la porta del conductor contra la cama de Colls de manera intencionada. Va ser llavors quan Colls va demanar la identificació dels agents per tal de tramitar una denúncia contra ells que va formalitzar el mateix dia a la comissaria dels Mossos de Roses. De manera sorprenent, però, Colls va ser denunciat per desobediència i resistència als agents de l’autoritat, motiu pel qual serà jutjat el proper dimecres.

30 de setembre de 2012