Ni una més! Contra la repressió del 78, construïm República!

Nacional

Des de la consulta del 9 de novembre de 2014 sobre la relació entre Catalunya i l’Estat Espanyol que el Govern de la Generalitat va celebrar de forma no vinculant, la persecució policial i política del moviment independentista ha augmentat sense precedents. 

Recentment, es va fer públic que el procés judicial contra el moviment independentista s’ampliava i s’afegien nous noms a la causa general que porta el jutge Llarena. Per aquest motiu, Mireia Boya i Anna Gabriel, companyes i diputades de la CUP Crida Constituent a l’anterior legislatura, han estat cridades a declarar el pròxim 14 i 21 de febrer, respectivament, davant del Tribunal Suprem, investigades per rebel·lió i sedició.

Per aquesta raó, hem llençat la campanya #NiUnaMés i hem obert una caixa de resistència per poder fer front a les conseqüències econòmiques de la repressió! 


A través de l’Informe del Minotaure, presentat per la CUP, hem compatibilitzat 832 persones investigades, la gran majoria càrrecs electes municipals i autonòmics i fins a 1.066 persones lesionades per la violència de l’Estat durant la celebració del Referèndum de l’1 d’octubre.  

Davant la repressió i la persecució política dels càrrecs electes i civils per part de l’Estat Espanyol, la CUP-CC manifesta que: 

  • L’Estat espanyol és demofòbic i repressor: imputa persones per allò que pensen o diuen. Aquest és un procés clarament polític que afecta desenes de càrrecs públics, però també activistes i professionals del món de l’educació o de la seguretat. Cal recordar que parlem ja de centenars de persones. 
  • Els procediments estan vinculats a la presa de decisions per permetre l’exercici del dret a l’autodeterminació o a l’expressió de les idees que s’hi troben vinculades. No hi ha procediments equivalents en relació a aquells que són contraris a l’exercici del dret a l’autodeterminació ni a l’expressió de les idees que s’hi troben vinculades, fet que demostra un posicionament clar de l’aparell repressiu estatal en contra del dret a l’autodeterminació i les seves expressions. Així doncs, l’aparell repressiu de l’Estat conformat per tots els seus actors policials i judicials es troba plenament posicionat en el combat polític per a impedir l’exercici del dret a l’autodeterminació.
  • La repressió té com a objectiu desmobilitzar la població i treure el focus de la lluita política i els objectius que té un determinat moviment social. Per això, nosaltres entenem que el més important és continuar treballant per l’assoliment d’una República Catalana al servei de les classes populars.
  • El procés judicial vers nosaltres no és legítim i parteix d’un marc autoritari que busca atacar l’exercici dels drets fonamentals socials i polítics, en aquest cas el de l’autodeterminació, i totes aquelles persones que el defensen, també en l’àmbit parlamentari.
  • Partint d’aquest marc compartit de la denúncia de la persecució política del dret a l’autodeterminació, i de la seva defensa i del seu exercici, totes les acusades comparteixen la voluntat de superar aquesta excepció judicial i reivindiquen tota la feina feta durant el seu mandat com a diputades de la CUP-Crida Constituent així com el referèndum de l’10 i les mobilitzacions socials i polítiques que hi va haver.
  • Qualsevol resposta política que passi per la denúncia de la persecució política i per no assumir cap mena de renúncia ni acatament és una forma de respondre amb determinació i claredat l’estratègia repressiva de l’Estat que vol fer callar la CUP i la veu del poble català que ha respost de forma democràtica i contundent cada vegada que se l’ha cridat a ser-hi.
  • Expressem el nostre suport i els oferim tota la nostra força i potencialitat organitzativa a les persones encausades i cridem a organitzar actes i accions de suport mutu per fer créixer la caixa de solidaritat per aquest cas.

Col·labora amb la nostra caixa de resistència!

5 de febrer de 2018