República Catalana: pensions garantides!

Nacional

Les darreres setmanes i dies el discurs de la por s’ha intensificat, i un dels elements principals ha estat el de les pensions. Tant els […]


Les darreres setmanes i dies el discurs de la por s’ha intensificat, i un dels elements principals ha estat el de les pensions. Tant els partits no independentistes com l’entitat ultra SCC han enviat cartes massives i missatges constants en aquest sentit. Revertir l’efecte del discurs de la por i la mentida depen de nosaltres! Ua animem a fer sevir el boca orella, el cara a cara amb les nostres familiars, amics o veïnes. És la millor eina per explicar les coses i tombar la por.

El pagament de les pensions no depèn del què s’hagi cotitzat anteriorment sinó que es paga amb les cotitzacions dels treballadors actuals. Som nosaltres qui paguem les seves pensions, i per tant no cal patir. Tot i això, haver pagat cotitzat a la Seguretat Social crea una obligació de l’estat vers la persona, no l’estat, i per això visquin on visquin els pensionistes seguiran cobrant. 

Tots els indicadors econòmics apunten que un sistema de pensions propi seria molt més viable que l’actual sistema de pensions espanyol. De fet, el govern de l’estat ha utilitzat el fons de reserva per comprar el seu propi deute públic.

Les pensions no estan en crisi si hi ha la voluntat política per garantir-les. I està clar que, per nosaltres, que els avis i les àvies puguin rebre una pensió que els garanteixi una vida digna és una prioritat de primer ordre. 

Hem perdut la por i volem un futur lliure i digne, per nosaltres, pels que vindran i també pels pensionistes.

 

25 de setembre de 2015