Sabadell: Prou repressió contra l’esquerra sabadellenca

Nacional

La matinada del dissabte 30 de setembre (en el tercer aniversari de la ràtzia policial contra el jovent alternatiu de Sabadell, coneguda com el Cas […]


La matinada del dissabte 30 de setembre (en el tercer aniversari de la ràtzia policial contra el jovent alternatiu de Sabadell, coneguda com el Cas Bemba), la policia nacional ha detingut el jove JR, militant de diferents col·lectius socials de la ciutat a la porta de la casa okupada de La Cantonada (C. Montserrat/C. Portugal).

Cap a les dues del matí un provocador s’ha plantat davant la casa proferint insults i crits feixistes contra els seus ocupants. Segons versions dels veïns, quan en JR ha sortit al carrer per veure què passava i abans d’establir qualsevol conversa, uns policies "nacionals" se li han tirat al damunt, l’han detingut, colpejat i lligat de mans i peus i se l’han dut dins un cotxe a tota velocitat esquivant les persones que protestaven per aquesta detenció indiscriminada. Posteriorment, la policia municipal ha fet acte de presència al lloc dels fets identificant el provocador, que ha quedat en llibertat al cap de vint minuts.

En JR ha passat la nit a la comissaria de la policia nacional de Sabadell, on ràpidament s’han concentrat un centenar de manifestants. Després de demanar un habeas corpus i denunciar la seva detenció il·legal, ha passat a prestar declaració als jutjats de Sabadell.

Aquest nou episodi de repressió contra el jovent independentista i d’esquerres sabadellenc ve a sumar-se a la llarga llista d’actuacions arbitràries dels diferents cossos repressius presents a la nostra ciutat i es produeix precisament en la data de commemoració del tret de sortida d’aquesta onada repressiva: el cas Bemba, pel qual estant imputats i pendents de judici 11 joves sabadellencs i dos regidors socialistes, un d’ells en Paco Bustos, ex-responsable de la policia municipal que pretén eludir responsabilitats penals aspirant a diputat en les llistes del PSOE a les eleccions autonòmiques.

Des de la CUP volem denunciar

– La repressió contra l’esquerra independentista i alternativa de Sabadell, repressió promoguda des del poder polític i econòmic local i que, un cop més, supera els marges de la pròpia legalitat del sistema per tal de mirar de posar fre al creixent grau de sensibilització i mobilització d’importants sectors de la nostra ciutat.

– El paper de la “policia nacional” com a exèrcit d’ocupació que, un cop més, lluny de treballar pel benestar col·lectiu, redueix la seva actuació a la persecució política dels moviments d’esquerra.

– L’actitud hipòcrita i còmplice de totes les forces polítiques (PSOE, ICV, ERC, CiU) que van reclamar més presència d’aquestes forces d’ocupació en àrees d’una major seguretat, quan és del tot evident la connivència d’aquests cossos repressius (policia nacional i guàrdia civil) amb els irregulars, les bandes feixistes que els hi fan la feina bruta agredint ciutadans amb tota impunitat.

És per això que expressem tot el nostre suport a les víctimes d’aquesta onada repressiva i als actes i les mobilitzacions de protesta que tindran lloc els propers dies.

Prou repressió a l’esquerra independentista i els moviments socials!

Fora les forces d’ocupació!

2 d'octubre de 2006