Sant Celoni: La CUP alerta que la Generalitat posposa l’aprovació de l’ARE de Sant Celoni

Nacional

Salvem la Ferreria i Can Riera de l'Aigua. La Generalitat ha decidit no procedir, de moment, a l’aprovació provisional del Pla director que engloba les […]


Salvem la Ferreria i Can Riera de l'Aigua. La Generalitat ha decidit no procedir, de moment, a l’aprovació

provisional del Pla director que engloba les Àrees Residencials

Estratègiques (ARE) del Vallès Oriental i entre les quals hi ha la

celonina.

En l’ordre del dia de la Comissió Territorial d’Urbanisme de Barcelona, que es reuneix l’ 11 de març vinent, hi consta l’aprovació dels diferents plans directors de les ARE de la província de Barcelona, tot i que no hi apareix el de les ARE del Vallès Oriental, en què es preveu la de Sant Celoni. Per tant, la Generalitat, que encara no s’ha pronunciat expressament sobre l’ARE de Sant Celoni arran del resultat de la consulta popular celebrada el 25 de gener passat, ha decidit no portar a aprovació provisional les ARE del Vallès Oriental. La CUP considera que caldrà estar alerta amb el que faci la Generalitat, tenint en compte que no ha retirat l’ARE definitivament i que tot sembla indicar que l’ha “posposat”, ja que res no impedeix que la pugui aprovar més endavant.

En qualsevol cas, la CUP encara espera la trucada que el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, es va comprometre a fer a cada un dels partits polítics amb representació al consistori celoní per valorar el resultat de la consulta popular sobre l’ARE i comunicar-los la decisió de la Generalitat. A data d’avui, el posicionament exprés del tripartit de la Generalitat amb relació a l’ARE de Sant Celoni continua sense saber-se, i es manté d’aquesta manera la falta total de transparència amb què s’ha portat tot el procés. En l’àmbit jurídic, la CUP està pendent que la Generalitat respongui a les al·legacions que va presentar a l’aprovació inicial del Pla director urbanístic de les ARE del Vallès Oriental.

D’altra banda, sí que consta a l’ordre del dia de la Comissió Territorial d’Urbanisme de Barcelona de l’11 de març l’avenç del Pla parcial de la Ferreria presentat per la Promotora Montsenyenca S.A. i que podeu consultar en el aquest enllaç del Departament de Medi Ambient. D’acord amb el marc competencial, i a diferència d’informacions confuses que podem trobar als mitjans de comunicació, qui decidirà el futur de la Ferreria serà l’Ajuntament de Sant Celoni en el ple municipal del dia 19 de març.

10 de març de 2009