Sant Cugat: La CUP acusa CiU de ‘fugir d’estudi’ amb les mocions sobre la Constitució i la vaga

Nacional

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) creu que CiU va 'fugir d'estudi' presentant una moció alternativa a la què pretenia declarar Sant Cugat 'ciutat moralment exclosa […]


La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) creu que CiU va 'fugir d'estudi' presentant una moció alternativa a la què pretenia declarar Sant Cugat 'ciutat moralment exclosa de la Constitució espanyola' a proposta d'ERC i la CUP.
 

La formació independentista esperava que a la nostra ciutat s'aprovés una moció que ja ha prosperat a una norantena de municipis catalans. La CUP també ha criticat la moció alternativa que va presentar CiU en relació a la vaga general del 29-S perquè, segons els independentistes, no aporta res i desvirtua el caràcter reivindicatiu de la jornada.

Al ple de dilluns, CiU presentar una moció alternativa que va evitar que es votés el text d'ERC i la CUP per declarar la ciutat 'moralment exclosa de la Constitució espanyola'. La federació nacionalista va argumentar que les forces polítiques municipals ja havien arribat anteriorment a un consens sobre el dret a decidir i el rebuig a la sentència del Tribunal Constitucional contra l'Estatut, i que la nova proposta tenia interessos electoralistes.

La CUP esperava que s'aprovés la moció, que ha prosperat ja a una norantena d'ajuntaments del país. Ho ha explicat el membre de la formació independentista Ignasi Bea, que ha considerat que CiU 'ha fugit d'estudi'.

En relació a la moció alternativa presentada per CiU a la proposta d'ICV i ERC de suport a la vaga general, la CUP argumenta que 'no aporta res' i que intenta eclipsar l'objectiu de la jornada, és a dir, denunciar la reforma laboral aprovada pel govern espanyol.

23 de setembre de 2010