Sant Cugat: La CUP alerta del perill de reomplir la pedrera Berta amb residus d’ecoparcs

Nacional

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Sant Cugat se suma a les demanes perquè la pedrera Berta no es reompli amb residus urbans provinents d'ecoparcs, […]


La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Sant Cugat se suma a les demanes perquè la pedrera Berta no es reompli amb residus urbans provinents d'ecoparcs, tal com permet una sentència del Tribunal Suprem. El grup independentista assegura que la pedrera ubicada entre Sant Cugat i el Papiol només s'hauria de reomplir amb runa i pedra, ja que si no fos així es posaria en perill l'aqüífer i augmentaria la contaminació atmosfèrica de la zona.

La CUP se suma, així, a altres entitats com la Plataforma Cívica per la Defensa de Collserola o la Federació d'Associacions de Veïns, que asseguren que reomplir la pedrera amb residus urbans provinents d'ecoparcs tindria conseqüències mediambientals.

Un dels membres de la CUP, Ignasi Bea, ha demanat que l'equip de govern adopti una postura ferma davant la sentència del Tribunal Suprem.

Ignasi Bea
  «Volem que l'Ajuntament prengui una posició clara i que rebutji una possible proposta que no sigui omplir-la amb runa o pedra.»

En aquest sentit, Ignasi Bea ha alertat que si l'espai s'omplís amb residus urbans tractats, la permeabilitat del sòl faria que es contaminessin els aqüífers de la zona. Bea ha afegit que aquests residus generen metà, cosa que influiria en la contaminació atmosfèrica de la zona. El Suprem va dictaminar que la pedrera Berta es podrà reomplir amb residus embalats provinents dels ecoparcs perquè, segons el tribunal, no comporten riscos de contaminació.

La CUP ha assegurat que s'ha de crear 'alarmisme' davant d'aquesta possibilitat, en contra del que va dir fa un mes i mig l'alcalde, Lluís Recoder. Bea ha explicat que el criteri per escollir quin material reomple la pedrera no pot ser l'econòmic, i que l'alarmisme està justificat.

Ignasi Bea
  «La pedrera Berta és un abocador gegant i dóna molts més diners reomplir-la de materials que no siguin pedra o runa.»

Les declaracions les han fet els membres de la CUP a la mateixa pedrera Berta aquest dimarts matí, en el marc de les propostes mediambients que proposa la Candidatura d'Unitat Popular en el seu programa 'Som diferents i estem impacients'. Al final de la roda de premsa, els propietaris de la pedrera han fet fora de les instal·lacions els membres de la CUP i els mitjans que hi han assistit.

 
Font: santcugat.cup.cat
26 de maig de 2010