Segueix en directe l’acte ‘Memòria i lluita: història de la lluita independentista’

Nacional

La CUP i Maulets de Cerdanyola han organitzat un acte sobre la història de l’independentisme català, que es realitzarà avui dijous 2 de juny, a […]


La CUP i Maulets de Cerdanyola han organitzat un acte sobre la història de l’independentisme català, que es realitzarà avui dijous 2 de juny, a les 19h, al Casal Popular i Cultural La Clau. L’acte, a càrrec d’Agustí Barrera i Josep Xaubet, el podreu seguir en directe per Internet a través de:

L’acte es podrà seguir en directe des de la pàgina web de Llibertat.cat, la CUP de Cerdanyola, el bloc de Maulets de Cerdanyola i el Twitter de la CUP de Cerdanyola. En aquest sentit, es podrà interactuar mitjançant el Twitter i el Facebook de la CUP de Cerdanyola.

Aquest acte a càrrec dels membres dels Grup d’Historiadors “Jaume Compte” consistirà en una explicació del naixement i evolució de l’independentisme català, des dels seus orígens fins als nostres dies. 

Des dels creadors de l’estelada i impulsors del “separatisme insurreccional” fins als nostres dies, passant pels episodis de la dictadura de Primo de Rivera, la República i la revolució, la guerra d’ocupació feixista encapçalada pel general Franco i els 40 anys de dictadura, que formaran part del primer bloc de l’acte. Un segon bloc consistirà en la descripció i explicació del moviment independentista des de la  Restauració borbònica fins l’actualitat, en què s’hi exposarà com va evolucionar aquest moviment, marginat i perseguit durant els primers anys de l’anomenada “transició democràtica”.

L’acte pretén oferir una explicació didàctica sobre la mobilització i la conscienciació que el discurs independentista ha desplegat entre la societat catalana durant dècades, consistent en la reivindicació nacional i del dret a decidir, la deslegitimació i denúncia dels diferents aparells de l’Estat ocupant i en la consolidació d’un moviment popular. Un moviment que ha passat per diferents etapes i que ha portat a terme diferents formes de lluita. En definitiva, un acte per explicar la nostra pròpia història: el fil d’una història de resistència nacional i popular en què l’Esquerra Independentista ha maldat per consolidar unes estructures alternatives i estables de poder polític, un contrapoder popular embrió d’una futura República Catalana independendent.

2 de juny de 2011