Per la supervivència de la pagesia, #VolemTerra!

Nacional

Des del Grup de Pagesia de la CUP us volem convidar a participar de les jornades sobre béns comunals i bancs terres. Entenem aquestes jornades […]


Des del Grup de Pagesia de la CUP us volem convidar a participar de les jornades sobre béns comunals i bancs terres. Entenem aquestes jornades com a necessàries per encetar un debat sincer i real sobre una de les problemàtiques principals en el camp català, l’accés a la terra. Aquesta problemàtica deriva en d’altres conflictes com ho serien la baixa incorporació de joves a la pagesia (sector molt envellit), la concentració de la propietat de la terra, l’abandonament de terres cultivables, l’esgotament del sòl per pràctiques cada volta més intensives de producció, etc.

Tot això acompanyat per les nul·les polítiques agràries que es fan des de l’Estat o dels Governs autonòmics (per la manca de competències i d’interès). A més, les polítiques agràries imposades des de la Unió Europea, amb la seva línia d’ajudes de la Política Agrària Comuna, han contribuït a accelerar i aprofundir aquestes problemàtiques inherents al sistema econòmic capitalista, conduint-nos a una menor sobirania en les nostres polítiques agro-alimentàries i situant-nos en una situació molt complexe que requereix d’un abordament revolucionari, de reconquesta de sobiranies.

Inscripcions: https://goo.gl/forms/kxkihNaIt9Mautzq1

16 de maig de 2017