Tarragona: La CUP destapa els sous astronòmics dels regidors i proposa que cobrin el SMI

Nacional

La CUP de Tarragona ha presentat avui davant dels mitjans la seva posició totalment contrària a la situació actual de la gestió de l'administració municipal. […]


La CUP de Tarragona ha presentat avui davant dels mitjans la seva posició totalment contrària a la situació actual de la gestió de l'administració municipal. Ho hem fet denunciant els sous concrets que perceben els regidors tarragonins per fer la seva feina com a representants del poble.

Quan aconseguim representació al consistori tarragoní, segons ha comentat Santi Fortuny, portaveu, proposarem que s'assumeixi un únic sou i amb una quantitat al voltant del salari mínim interprofessional per tal d'acostar-se a la realitat dels seus votants.
130.000 euros, 114.000, 100.000, 90.000… no, no són els sous dels monarques espanyols, són els dels regidors de l'Ajuntament de Tarragona, concretament de cinc d'ells, que acumulen un total de mig milió d'euros tan sols en sou base, és a dir, sense comptar dietes, viatges i assistències a plenaris de comissions, consells, etc. I és que, a banda del consistori, els representants de la ciutat tenen altres fonts d'ingressos, com ara la Diputació, el Parlament o el Consell Comarcal. Per sobre de tots ells, com diem, en destaquem cinc, ja que són els que encapçalen el rànquing: Sergi de los Rios (Esquerra), Josep Fèlix Ballesteros (PSC-PSOE), Victòria Forns (CiU), Alejandro Fernández (PP) i Albert Vallvé (CiU).

La CUP rebutja absolutament la gestió actual dels fons públics, que serveixen més aviat per enriquir poques persones i no per al servei dels ciutadans. Creiem incoherent fer proclames en campanya sobre l'atur i la creació de llocs de treball mentre amb el sou de molts d'ells, que a banda alguns treballen en les seves respectives feines, es podrien contractar molts dels ciutadans que actualment es troben a l'atur. Però, més que això, mitjançant a més les primes per assistència a comissions, plenaris, viatges institucionals, etc. som del parer que caldria, amb tots aquests diners, millorar els serveis existents a la ciutat. Actualment se n'estan privatitzant molts, com ara l'aparcament del Mercat Central, amb l'excusa que l'Ajuntament està endeutat i que no tenen diners. I doncs, amb la llista tan llarga de càrrecs de confiança que va fer pública CCOO, amb els múltiples sous esmentats, etc. podríem per fi resoldre els problemes més cabdals del context actual: regeneració política, participació ciutadana, atur i privatització dels serveis.

Podeu informar-vos de les nostres propostes i dels sous dels nostres representants mitjançant el document adjunt.

16 de desembre de 2010