Tarragona: La CUP valora positivament la iniciativa d’abaratir el transport públic als universitaris

Nacional

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Tarragona ha volgut expressar la seva satisfacció per la iniciativa presa per la URV per tal que els estudiants […]


La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Tarragona ha volgut expressar la seva satisfacció per la iniciativa presa per la URV per tal que els estudiants universitaris tinguin els abonaments de l’ATM un 10% més econòmics. Recorden que ja van dur a terme una reivindicació semblant que no va ser escoltada pel consistori i demanen a l’administració que sufraguin descomptes més elevats perquè acabin tenint la gratuïtat en el transport.

Després que la Universitat Rovira i Virgili, mitjançant el seu rector Francesc Xavier Grau, hagi anunciat un acord amb l’Autoritat Territorial de Mobilitat (ATM) del Camp de Tarragona per tal que els estudiants universitaris tinguin un descompte únic del 10% en els abonaments dels autobusos, la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Tarragona ha volgut valorar positivament la iniciativa.

A mitjans de febrer, de fet, la Candidatura presentava un prec a l’Ajuntament de Tarragona demanant precisament ajudes per part de l’administració per sufragar l’import del transport públic als universitaris ja que, en ser una universitat força descentralitzada obligava als estudiants una mobilitat en d’altres localitzacions injustificada. Concretament, es pregava la gratuïtat completa, entenent a més que si gaudissin d’una mobilitat suposarien un incentiu econòmic per a la ciutat.

Aquesta reivindicació es va fer conjuntament i arran d’una petició del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), que llavors va iniciar una campanya que finalment ha donat els seus fruits. Tanmateix, la CUP vol anar més enllà i exigeix a les administracions que facin del transport públic un servei gratuït com s’ha fet en d’altres zones, si és que de debò es volt fomentar l’ús d’aquest transport i deixar ja de banda el privat, que a la nostra zona és predominant.

20 de juliol de 2010