Sobre la Taula entre governs: les solucions les hem de trobar des d’aquí

Nacional

Com ja va plantejar la diputada de la CUP-CC, Natàlia Sánchez, al faristol d’ahir al Parlament de Catalunya, dos representants de la formació assistiran a […]


Com ja va plantejar la diputada de la CUP-CC, Natàlia Sánchez, al faristol d’ahir al Parlament de Catalunya, dos representants de la formació assistiran a la reunió convocada pel govern de la Generalitat, avui a la tarda. 

Els anticapitalistes ja han dit públicament en més d’una ocasió, quin és el posicionament polític de la CUP davant les mostres de “diàleg” del govern de l’estat espanyol, però no volen deixar de recordar-lo a l’espai convocat avui: 

  • La CUP no nega ni ha negat mai la necessitat de dialogar amb l’Estat, però aquest diàleg no es podrà tenir en igualtat de condicions mentre aquest segueixi vulnerant drets, reprimint la dissidència i ignorant que la resolució del conflicte passa pel necessari reconeixement del dret a l’autodeterminació. 
  • El diàleg no pot ser utilitzat per aquells actors polítics que utilitzen tota la força dels aparells repressius de l’Estat, policials i judicials, per negar drets i impedir-ne violentament el seu exercici, amb la voluntat equidistant de desescalar el conflicte democràtic i apaivagar la mobilització popular. 
  • És necessari plantejar solucions democràtiques a l’aspiració popular i per aquest motiu, cal buscar la concreció dels mecanismes per dur a terme l’exercici del dret a l’autodeterminació, davant la reiterada negació de l’Estat. I per fer-ho, cal interpel·lar el màxim d’actors polítics, socials i culturals en defensa del dret a l’autodeterminació, l’amnistia i els drets. 

Davant la conjuntura actual, la CUP considera que la taula entre governs és un gest simbòlic, que parteix dels acords presos per la investidura de Pedro Sánchez, i que per tant, cal seguir exigint la intervenció de la comunitat internacional per l’exercici del dret a l’autodeterminació. 

La voluntat de la CUP d’assistir a aquesta reunió és doncs, evitar que la Taula de governs serveixi per negociar en termes constitucionals la governabilitat i estabilitat del país. 

15 de gener de 2020