“Hem triat la humil decisió de no retrocedir”

Nacional

Montse Venturós ha estat detinguda avui de matinada al seu domicili particular, una actuació digne dels millors temps de la repressió franquista –un model de […]


Montse Venturós ha estat detinguda avui de matinada al seu domicili particular, una actuació digne dels millors temps de la repressió franquista –un model de policia autoritària que nosaltres rebutgem. La detenció arriba l’endemà mateix de la formació del demofòbic i repressiu govern espanyol.

Nosaltres demanem, com hem fet altres vegades i tornarem a fer, que la Conselleria d’Interior i els Mossos d’Esquadra no acatin ordres polítiques injustes –contra les que la majoria de la ciutadania hi està en contra-, i que tenen a veure, a més, amb el desig de llibertat del poble català. El conseller d’Interior ens ha de dir fins quan continuarà complint aquestes ordres per més injustes, il·legítimes i il·legals que siguin.

La desobediència és un acte personal, però és també i sobretot un acte col·lectiu, per això exigim a les institucions que recolzin els nostres càrrecs electes, també els que decideixen fer desobediència.

Nosaltres escollim fer desobediència, perquè considerem que és l’eina més vàlida que tenim davant de lleis i persecucions judicials injustes contra el procés cap a la independència –lleis i tribunals considerats injustos i il·legítims per la majoria del poble català. Nosaltres hi serem, hi serem sempre, i arribarem fins a les últimes conseqüències sense por. Perquè sense desobediència no hi haurà mai independència.

 

Concentracions convocades per avui arreu dels Països Catalans

Montse Venturós, alcaldessa de Berga, ha sigut detinguda avui de matinada per haver desobeït a l’ordre de comparèixer a declarar. Venturós és investigada pel delicte electoral per haver fet cas omís als requeriments de la Junta Electoral Central de retirar l’estelada del balcó de l’Ajuntament de Berga en les passades eleccions autonòmiques del 27 de setembre i en les generals del 20 de desembre de 2015. La detenció arriba després que el passat 5 d’abril i 16 d’octubre Venturós encapçalés un acte de desobediència i no acudís a declarar.

Des del consistori berguedà es recorda que la decisió de fer cas omís als requeriments de la Junta Electoral Central de retirar l’estelada del balcó de l’Ajuntament de Berga responia també a la mateixa voluntat popular ja que es tracta d’un acord aprovat per Ple en data de 6 de setembre de 2012.

Concretament en aquest Ple es va aprovar la moció presentada per l’Assemblea Nacional de Catalunya de Berga (ANC Berga) en la que el consistori berguedà s’adheria a la campanya ‘Penja-la i no la despengis fins a la independència’, consistent en la col·locació de banderes estelades als balcons i edificis de Berga i en la col·locació de manera permanent de la bandera estelada en llocs públics i visibles de Berga, entre ells al pal central de la façana de l’edifici de l’Ajuntament de Berga.

Concentracions a les 19h:

BERGA, pl. de l’ajuntament

Barcelona, pl. Sant Jaume
Girona, pl. del Vi
Reus, pl. Mercadal
Lleida, pl. de la Paeria
Tortosa, pl. Ajuntament
Figueres, pl. Ajuntament
Sort, davant de l’Ajuntament
Vilafranca del Penedès, pl de la Vila
Sabadell, pl. Sant Roc
Mataró, pl Ajuntament
Palma, pl de la Cort

4 de novembre de 2016