Valls: La CUP proposa construir una zona esportiva i d’esbarjo al voltant dels torrents vallencs

Nacional

El regidor de la Candidatura d'Unitat Popular de Valls, Gerard Nogués, reconeix que des de fora, la percepció que es té de Valls és "que […]


El regidor de la Candidatura d'Unitat Popular de Valls, Gerard Nogués, reconeix que des de fora, la percepció que es té de Valls és "que no hi ha res que no es pugui trobar en un altre lloc". Segons el regidor, "abans la gent venia per criteris de proximitat, però ara amb les comunicacions que hi ha, a una persona de Montblanc o de Cabra del Camp no li suposa gaire temps més anar a Tarragona o Reus".

Gerard Nogués reivindica alguns dels punts "singulars" de Valls que li permetrien convertir-se en un municipi atractiu per als visitants. "La percepció de fora canvia quan organitzes festivals o actes i els fas venir. Aleshores se n'adonen que hi ha elements bonics".

Tot i ser un tema etern, Nogués creu que un punt de promoció de ciutat molt important és la integració dels tres torrents que travessen el municipi. "Podriem tenir un espai verd urbà que no tenen la resta de municipis, amb zones d'esbarjo, circuits esportius, de descoberta de natura…", explica el regidor. Assegura que que hi ha moltes persones que busquen espais on passejar, córrer o anar en bicicleta: "llocs així n'hi ha milers al Camp de Tarragona, però si a més volen anar a dinar i descobrir la natura, triarien Valls".
Un Barri Antic "viu i apte per passejar"

Gerard Nogués també demana una revitalització del Barri Antic de Valls: "li cal que hi vagi a viure gent i una rentada d'imatge física", potenciada per una política de millora de façanes i de pavimentació. "Un Barri Antic tan gran com el nostre no hi és enlloc i pot donar moltes possibilitats", defensa el regidor, "hauria de ser el motor de Valls tant a nivell comercial com un punt on hi conflueixi gent".
Els productes estrella de Valls

D'altra banda, el regidor de la CUP reivindica que "els castells i els calçots s'han de convertir en una oferta atractiva durant tot l'any", productes que afirma que "a alguns els fa com a vergonya explotar". Nogués afirma que el des de Valls s'hauria d'ofertar més productes vinculats al món agrícola, ara que està de moda el turisme agrològic. "Que a més dels restaurants, Valls també en tragués profit de les calçotades", oferint visites a les produccions agrícoles, als sistemes de rec, a l'horta o incrementant la cuina i el merxantatge al voltant del calçot.

Pel que fa als castells, Nogués augura que la construcció del Museu Casteller atraurà molts visitants, "però que ara que estarà desubicat del centre, algú haurà de pensar com fer entrar tot aquest flux de visitants a Valls". Amb tot, el regidor afirma que "tot això no és per ser una ciutat turística per excel·lència, que ja sabem que no ho serem, el que no pot ser és que no hi hagi cap foraster que trepitgi Valls, mai".

25 de maig de 2010