El Vendrell: La CUP demana als regidors/ores que renunciïn a cobrar per l’assistir al darrer ple

Nacional

El passat 19 de maig, es va celebrar al Consistori Municipal un ple extraordinari per tractar un ordre del dia amb un únic punt. Aquest […]


El passat 19 de maig, es va celebrar al Consistori Municipal un ple extraordinari per tractar un ordre del dia amb un únic punt. Aquest punt era la "Proposta d'aprovació de conveni entre l'Agència Catalana de l'Aigua i l'Ajuntament del Vendrell per a l'execució de les obres de captació d'aigua provinent de la sortida del terciari de l'Edar a la Riera de la Bisbal i connexió a l'emissari submarí". La sorpresa va sorgir quan al poc més d'un minut d'haver començat el Ple es va procedir a la votació i es va donar la sessió per finalitzada. (…)

 En declaració a mitjans de comunicació, Jon Olano ha demanat als regidors i regidores del consistori que renunciïn a cobrar la dieta per assistir al darrer Ple extraordinari, que va durar un minut.
S'ha de recordar, a més a més, que els regidors i regidores de l'Ajuntament cobren una dieta per l'assistència a plens, comissions, etcètera, d'uns 400 € aproximadament i, és en aquest sentit que Jon Olano, secretari d'organització de la CUP del Vendrell, ha comentat en declaració a diversos mitjans de comunicació que "seria bastant contradictori i poc ètic que, en la situació de crisis i retallades socials actual, que ara ells cobressins per assistir a un ple d'un minut i és per això que els exigim que renunciïn cobrar per la seva assistència". També va afegir que "aquesta setmana entrarem una carta a cadascú dels grups municipals amb representació a l'Ajuntament on els hi demanarem per escrit" i va acabar recordant que "des de la CUP sempre hem considerat que és una vergonya que els regidors i regidores cobrin per assistir als plens i comissions ja que considerem que aquesta és la feina mínima que han de fer. Entenem que des del moment que acceptes formar part d'una llista electoral i, per tant,  la possibilitat de ser escollit regidor o regidora hi ha una feina mínima a la que tothom s'hauria de comprometre a fer de franc".
7 de juny de 2010