Vic: Els candidats de la CUP renunciaran el sou de regidor en el cas de sortir escollits diumenge

Nacional

Els candidats de la Cup han presentat en roda de premsa la seva darrera proposta de campanya. A la Plaça Major i acompanyada per un […]Els candidats de la Cup han presentat en roda de premsa la seva

darrera proposta de campanya. A la Plaça Major i acompanyada per un grup

de membres de la llista, la cap de llista Laia Jurado ha explicat que

els futurs regidors i regidores de la Cup renunciaran a cobrar cap sou

de l’Ajuntament i que els diners que l’administració dedica a aquest

concepte els dedicaran a donar suport a organitzacions i campanyes en defensa

del territori, la cultura i la llengua catalanes.


Així mateix, han

denunciat els alts sous que cobren els regidors que tenen dedicació plena o

parcial a l’ajuntament i han proposat uns sous màxims de 1.500 € nets

per dedicació a jornada completa i 750 € per mitja jornada, tot remarcant

que qualsevol hipotètic pacte de govern que inclogui la Cup hauria de

complir aquesta premissa.


Llegiu el Comunicat de Premsa


Sovint ens costa ben poc tenir la sensació que les persones que fan política, ho fan només mogudes per un ànim lucratiu. Els habituals sous desorbitats dels polítics i els casos escandalosos de corrupció no fan més que alimentar aquesta sensació.


La gent de la CUP i de l’esquerra independentista, que fins ara hem estat fora de les institucions, sempre hem pagat les nostres activitats polítiques de la pròpia butxaca.


Sempre ho hem fet. De la nostra butxaca hem pagat aquesta campanya electoral i no volem que ara, pel fet de tenir regidors a l’ajuntament, les coses canviïn. Seguirem fent política per convicció, no per diners.

Per això RENUNCIEM AL SOU DELS REGIDORS que obtinguem en aquestes eleccions. No volem cobrar per una feina que sempre hem fet voluntàriament, per vocació de canviar les coses que han de canviar. I presentem aquest compromís com a penyora d’honestedat.

Però no només això: trobem absolutament desproporcionats i insultants els sous de l’Alcalde (48.540,00 € l’any*) i del Tinent d’Alcalde (36.732,00 € l’any*) i dels regidors que hi dediquen unes hores (16.140,00 € l’any*).

Proposem que els càrrecs polítics de l’Ajuntament en dedicació exclusiva (Alcalde i Tinent d’Alcalde) cobrin 1.500,00 € nets al mes, i els regidors de dedicació parcial 750,00 €.

Difícilment un polític pot ficar-se en la pell i comprendre els problemes dels ciutadans, si cobra 3 o 4 vegades més que ells.

La CUP es compromet a que qualsevol hipòtesi de participació en un govern municipal passi per aquesta rebaixa dels sous dels càrrecs polítics.

Els sous dels regidors de la Cup es destinaran a les entitats cíviques i socials que conformen el projecte de la Candidatura d’Unitat Popular, així com a campanyes per la defensa del territori, la cultura i la llengua catalanes.

24 de maig de 2007