Vic: La CUP demana que per la Diada onegi l’estelada a l’Ajuntament

Nacional

En el ple del proper dilluns 4 d'agost la CUP presentarà una moció en la que es demana que els dies deu i onze de […]En el ple del proper dilluns 4 d'agost la CUP presentarà una moció en la que es demana que els dies deu i onze de setembre d’enguany, coincidint amb la Diada Nacional de Catalunya, i en commemoració del centenari de l’estelada, aquesta ensenya onegi al balcó de l’Ajuntament de la ciutat.


 


Aquesta proposta s’emmarca en la campanya de celebració del centenari de l’estelada impulsada per la Comissió ‘Cent anys d’estelada ’.


Una moció en aquest mateix sentit es va aprovar el passat 15 de juliol a Vilafranca del Penedès a proposta dels grups municipals de CiU, ERC i CUP.


 


Podeu veure la moció clicant a Llegir-ho tot o bé descarregar-la clicant aquí .


 


 


 


Proposició de la CUP per demanar penjar al balcó de l’Ajuntament la senyera estelada el 10 i 11 de setembre.
EXPOSEM:

– Atès que aquest any es commemora el centenari de la creació de l'emblema de l'estelada.


– Atès que existeix una plataforma que impulsa aquest esdeveniment arreu dels Països Catalans.


– Atès que els motius pels quals es va crear segueixen més vigents que mai.


– Atès que el darrer any va començar la commemoració dels 300 anys de l'inici de la pèrdua de les llibertats del poble català amb la derrota d'Almansa el 1707 i amb l'antecedent del 1659 amb la pèrdua de la Catalunya Nord.


INSTEM QUE:


El ple de l'Ajuntament de Vic aprovi aquesta moció perquè la vigília i la diada de Catalunya onegi el 10 i l'11 de setembre l'estelada en un lloc destacat i preferent de la façana d'aquest Ajuntament.


Vic, 28 de juliol de 2008

29 de juliol de 2008