Vic: Els patis de les escoles oberts als ciutadans

Nacional

Al plenari de l’Ajuntament de Vic s’ha aprovat per unanimitat la proposta que ha presentat la CUP sobre l’obertura dels patis de les escoles per […]Al plenari de l’Ajuntament de Vic s’ha aprovat per unanimitat la proposta que ha presentat la CUP sobre l’obertura dels patis de les escoles per usar-los els veïns.

Es  farà l’estudi de viabilitat per tal de poder-los obrir a la ciutat.  Dins d’aquest estudi la CUP proposava, que, primer i abans de fer qualsevol pas, s’ha de tenir en compte l’opinió dels directors i directores de les escoles, les AMPES,  les associacions de veïns i les entitats que formin part dels barris. No és un projecte que es pugui portar a terme d’un dia per l’altre, sinó que caldrà marcar els horaris, protocols d’us…


Aquesta iniciativa obre les portes a poder gaudir de molts més espais i ben equipats, sempre amb la corresponsabilitat entre els ciutadans (usuaris) i l’ajuntament. A les ciutats en les quals els patis s’han oberts als veïns la mesura ha tingut molt bona acollida i és una fórmula per la qual els nens, joves, famílies, es relacionin entre ells.


Algunes escoles ja obren per festes tradicionals a la gent del barri, participant i ajudant en les activitats escolars (celebrar la castanyada, la festa de Nadal, Sant Jordi). Una manera més de no tenir peces aïllades a la ciutat, sinó d’anar tots a una.

5 de novembre de 2008