Vilafranca: La CUP demana la dimissió dels diputats i les diputades del Penedès

Nacional

La Candidatura d'Unitat Popular de Vilafranca considera que el Parlament i tots els partits que en formen part han girat l'esquena a la voluntat popular […]


La Candidatura d'Unitat Popular de Vilafranca considera que el Parlament i tots els partits que en formen part han girat l'esquena a la voluntat popular expressada àmpliament pels penedesencs a través del suport a la Vegueria Penedès.

La Candidatura d'Unitat Popular de Vilafranca del Penedès davant de l'aprovació, aquest passat 27 juliol, de la Llei de Vegueries que manté dividides les comarques del Penedès (Alt Penedès, Baix Penedès, Garraf i Anoia), entre dues províncies espanyoles i tres vegueries (Barcelona, Camp de Tarragona i Catalunya Central), vol fer públiques les següents consideracions:
  • El Parlament de Catalunya, i tots els partits que formen part d'aquesta cambra, han girat l'esquena a la voluntat popular expressada àmpliament pels penedesencs i penedesenques a través del suport a la Vegueria Penedès; suport que ha estat subscrit per 63 ajuntaments (que representen el 90% de la poblacióde les nostres comarques), els 4 consells comarcals, centenars d'associacions econòmiques, polítiques i culturals i, milers de persones a títol personal. Ahir, una vegada més, el Parlament de Catalunya va fer gala d'una gran indiferència vers la voluntat i la sobirania popular del territori.
  • La CUP considera que, ja sigui per acció, omissió o incapacitat, els diputats i diputades de les nostres comarques no han estat a l'alçada de les reclamacions del Penedès, i per dignitat i respecte a les nostres comarques els convidem a dimitir dels càrrecs que ostenten al Parlament de Catalunya. Especialment greu va ser l'actitud del diputat vilafranquí Roberto Labandera que, exercint de portaveu del Partit Socialista de Catalunya (PSC) i amb un menyspreu absolut al territori, en la seva intervenció a la tribuna del Parlament de Catalunya ni tant sols va fer esment a les reivindicacions de la Vegueria Penedès. Tots i cada un d'ells, haurien de presentar la seva dimissió de manera immediata.
  • L'esquerra independentista anima a tots els penedesencs i penedesenques a debatre, definir i defensar un model sostenible, equilibrat i respectuós per a les comarques del Penedès, i a tirar endavant la voluntat expressada pel territori per sobre de qualsevol imposició. Quan les imposicions són un fet, la desobediència és un dret.

28 de juliol de 2010
Candidatura d'Unitat Popular
Vilafranca del Penedès

29 de juliol de 2010