Valls: La CUP exigeix informació sobre el Museu Casteller i proposa quatre ubicacions

Nacional

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) a Valls demana "transparència informativa" al Govern municipal (CiU i PSC) pel que fa al Museu Casteller. Consideren que el […]


La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) a Valls demana "transparència informativa" al Govern municipal (CiU i PSC) pel que fa al Museu Casteller. Consideren que el projecte de vincular el Museu a una Àrea Residencial Estratègica (ARE) va ser un error que ja havia estat advertit per bona part de la ciutadania i ara volen "demanar que assumeixin responsabilitats".

L'Ajuntament de Valls ja va anunciar que el projecte de l'ARE de Ruanes quedaria aturat fins l'any 2012, però que mantindria els tràmits administratius per tirar endavant el futur Museu Casteller. La CUP considera que va ser un error vincular aquest projecte a l'ARE ja que "ja es preveia que sortiria malament" i també destaca "la situació econòmica d'Incasòl, que l'impedeix complir el conveni signat amb l'Ajuntament, pel qual esdevenia el finançador de l'obra".

Des de la Candidatura proposen dues possibilitats per mantenir la ubicació del Museu al Rec de la Cavalleria, que implicarien realitzar expropiacions. En el primer cas, proposa dividir el Pla Director en fases d'execució, cosa que entraria en conflicte amb el Decret Llei que regula les ARE. L'altra opció seria modificar el POUM i el Pla Director per deixar la zona del museu fora de l'àmbit de l'ARE.

Una altra opció que es plantegen des de la CUP és canviar la ubicació del Museu i construir-lo en terrenys municipals o privats, però edificables, "per a què el procés sigui més ràpid i econòmic". En aquest cas, han proposat quatre nous emplaçaments ja urbanitzats. En primer lloc, l'aparcament de l'estació d'autobusos, entre el carrer dels Filadors i els horts de sobre del torrent. Un altra és al Portal Nou, on s'està enderrocant l'edifici ubicat al final del carrer Tomàs Caylà amb carrer del Mur. Una tercera opció proposada és al solar de Ca Figueras i, per últim, el solar que hi ha al costat del Teatre Principal.

El regidor de la CUP, Gerard Nogués, ha acusat el Govern de fer "política de maqueta", presentant projectes que després no es materialitzen. També ha lamentat que les colles castelleres de Valls han quedat apartades del projecte i creu que "se les hauria d'haver permès fer un seguiment" i les anima a "apretar l'Ajuntament" per a què el projecte es realitzi més ràpid.

 
font: DelCamp.cat
29 de juliol de 2010