Les Borges Blanques: La CUP proposa que només onegi l’estelada per l’11

Nacional

La CUP de les Borges Blanques presenta una moció sobre l'ús de la senyera durant la diada. La força independentista proposa que a partir del […]


La CUP de les Borges Blanques presenta una moció sobre l'ús de la senyera durant la diada. La força independentista proposa que a partir del proper 11 de setembre de 2010, cada any i en aquesta data -diada nacional de catalunya- es pengi al balcó de l'ajuntament una estelada com a simbol inequívoc del resultat de la consulta del 13D.

Moció que presenta la CUP al ajuntament de les Borges Blanques sobre l'us de la senyera estelada durant la diada nacional

El passat 13 de desmbre es va realitzar ales Borges Blanques una consulta popular sobre la independència de Catalunya. Els resultats obtinguts en aquest referèndum van ser els següents : una participació del30,64%, un 95,19% va votar si a la independència, un 2,34 ho va fer en contra,hi va haver un 2,41% de vots en blanc i només hi va haver un vot nul, el 0,06%.

Aquesta consulta cal emmarcar-la en un context nacional en el què despres de molts anys de peix al cove o d'estatuts clarament vexatoris pels interessos de la nostra nació,la societat civil catalana depassa el món politic i, en un rampell de democràcia participativa, es posa a treballar per estendre arreu del Principat l'onada deconsultes populars sobre la independència de Catalunya.

Aquest moviment és clarament un pols a l'Estat espanyol que, com a garant de la unitat d'Espanya,en un primer moment es va posicionar en contra.En adonar-se, però que despres d'arenys de Munt les consultes s'estenien a molts pobles i ciutats catalanes, no han tingut més remei que deixar-nos fer, no sense difamar, minimitzar, ridiculitzar i , fins i tot, al començament mobilitzant la fiscalia general de l'Estat.

S'esta demostrant que quan la societat civil catalana comença a caminar, ni l'Estat espanyol ni el botiflerisme català poden impedir que voluntaris s qualsevol ciutat o vila de Catalunya organitzin i treballin -en el marc de la democràcia participativa- per donar la possibilitat que els catalans es manifestin lliurement sobre el futur de Catalunya.

La valoració que fa la CUP de les Borges Blanques dels resultats de la consulta del 13D és que la nostra ciutat – en pau i democracia- va decidir majoritariament que el futur de Catslunya passa per desfer-se del seu vcincle actual amb lEstat espanyol i per la integració a Europa com a Estat de ple dret.

Es per això que demanem:

1.Que interpretant la voluntat popular de la nostra ciutat,a partir del proper 11 de setembre de 2010, cada any i en aquesta data -diada nacional de catalunya- es pengi al balcó de l'ajuntament una estelada com a simbol inequívoc del resultat de la consulta del 13D.

2.Així mateix animem a la resta de formacions politiques d'aquest ajuntament perqué es posin a l'alçada de la societatborgenca i en un acte de valentia politica debatin i aprovin aquesta moció que presenta la CUP en homenatge a tots els veins que van participar i organitzar aquesta festa de la democràcia que va representar el 13 de desembre de 2009 i també a totes aquelles persones que al llarg dels anys han contribuït a mantenir els trets propis i diferenciadors que caracteritzen el nostre pais.

CUP de les Borges Blanques
Les Borges Blanques , juliol de 2010

28 de juliol de 2010