Vilafranca es declara territori català lliure i sobirà.

Nacional

El Ple de l’ajuntament de Vilafranca va aprovar una moció per declarar Vilafranca territory català lliure i sobirà amb els vots favorables de CiU, CUP, […]


El Ple de l’ajuntament de Vilafranca va aprovar una moció per declarar Vilafranca territory català lliure i sobirà amb els vots favorables de CiU, CUP, ICV i ERC, i els vots en contra de PSC i PP. El Ple  celebrat aquest dimarts a la nit i entre d’altres ha aprovat la moció que presentaven conjuntament la CUP i ERC, en nom també de Reagrupament , Solidaritat i l’Assemblea Nacional Catalana.

En nom de la CUP, Llorenç Casanova, assenyalava que s’ha arribat a aquest punt gràcies a l’impuls de la societat civil catalana. Des del punt de vista del PP s’apunta que l’actual estat de les autonomies és positiu per a Catalunya i per a Espanya. I en nom del PSC, el regidor Ramon Zaballa, es mostrava obert al dret a decidir però  assenyalava el seu posicionament federalista, contrari a la independència i lamentava que entre CiU i el PP amaguin en aquest procés el problema de les retallades.

La moció declara moralment Vilafranca del Penedès territori català lliure i sobirà i insta al President de la Generalitat i al Parlament de Catalunya que iniciïn en el termini més breu possible, i en tot cas abans de l’11 de setembre de 2014, el procés de declaració de sobirania nacional catalana i convoquin els referèndums i comicis necessaris per preparar de manera convenient la transició cap al nou estat català.

La moció es va aprovar acompanyada d’un llarg aplaudiment del públic que assistia al debat.

26 de setembre de 2012