La CUP veu en l’avançament electoral una «oportunitat per encetar un nou cicle polític»

Nacional

 La CUP davant l’anunci d’avançar les eleccions al Parlament de Catalunya al 25 de novembre d’aquest any, fet aquesta tarda pel president de la Generalitat […]


 La CUP davant l’anunci d’avançar les eleccions al Parlament de Catalunya al 25 de novembre d’aquest any, fet aquesta tarda pel president de la Generalitat Artur Mas, en el marc del Debat de Política General vol recordar, malgrat tot, que CiU segueix sense anunciar cap mesura concreta d’avenç cap a la independència i encara menys cap a la vertebració dels Països Catalans.

 A més,  la formació vol evitar que l’avançament electoral esdevingui una cortina de fum per eclipsar la política econòmica de Mas i la seva inconcreció nacional, i recorda l’entesa entre CiU i PP durant els quasi dos anys de legislatura

 Tot i el moment històric i el gran avenç de la consciència nacional i popular que estem vivint, el president de la Generalitat de Catalunya encara no ha cregut adient fer cap pas concret cap a la llibertat del nostre poble. Cap compromís, cap moviment, tant sols retòrica. Mentre uns afirmen una cosa, altres fan servir eufemismes i els de més enllà duen tot el contrari.

 La formació independentista constata que CiU viu fortes contradiccions entre allò que li exigex bona part de la seva base social i allò que li exigeixen uns sectors empresarials, als quals sempre ha estat fortament lligada, que li exigeixen que no enceti cap moviment de ruptura democràtica.  Per la CUP és una evidència política que, sense engegar un procés de superació de la legalitat espanyola no podrà haver-hi mai cap procés d’independència.

Tot i això, la formació entén que l’avançament electoral podria ser una “oportunitat per encetar un nou cicle polític”. La CUP considera que la contesa electoral del 25 de novembre podria obrir una porta que capgiri la dinàmica política que es viu actualment al Principat de Catalunya, i que permeti un avenç substancial en matèria nacional i social per al conjunt del poble català. La CUP s’ha compromès a treballar en aquest sentit i a fer els passos necessaris per tal de bastir una alternativa social i política en clau independentista i d’esquerres, que esdevingui una eina al servei de les classes populars catalanes.

En aquest sentit la CUP accelerarà el procés de debat sobre la seva participació en les properes eleccions en parlament CAC per tal de prendre decisió en breu.

26 de setembre de 2012