Vilafranca: El Ple aprova una moció de la CUP on s’insta a condemnar l’agressió militar d’Israel

Nacional

El Ple municipal de l’Ajuntamentg de Vilafranca del Penedès va aprovar per unanimitat una moció entrada per la CUP per la via d’urgència on s’instava […]


El Ple municipal de l’Ajuntamentg de Vilafranca del Penedès va aprovar per unanimitat una moció entrada per la CUP per la via d’urgència on s’instava a condemnar les agressions militars israelianes contra Palestina i el Líban. Tot i les reticències del PP i de CIU, que van argumentar que la moció tenia una visió massa unilateral, finalment va ser aprovada amb els vots de PSC, CIU, ERC, PP i CUP.
La moció presentada per la CUP.

Moció que presenta el grup municipal de la Candidatura d?Unitat Popular (CUP) a l’Ajuntament de Vilafranca davant les agressions militars israelianes contra Palestina i el Líban.

Atès que els territoris ocupats de Gaza i Cisjordània, viuen avui el moment més difícil des de l’inici de l’ocupació israeliana i, desgraciadament, la situació actual tendeix a empitjorar.

Des del passat mes de juny la violència amb què actua la potència ocupant ha experimentat un increment notable amb el resultat de més de quaranta morts entre la població palestina, entre els quals dones i infants de curta edat.

Tots els límits tolerables han estat ultrapassats per les accions militars israelianes contra la població dels territoris ocupats, a la qual té el deure de respectar i protegir d’acord al Dret Internacional.

La destrucció de les escasses infraestructures (construïdes amb diner públic d’estats europeus), la privació de recursos vitals com el subministrament d’energia elèctrica i aigua, la destrucció de granges i de conreus, l’enderrocament de cases, l’atac indiscriminat a la població civil, el bloqueig a l’entrada de medecines per als hospitals, afecten les condicions de vida a la franja fins a fer-les insuportables. Fins i tot escassegen aliments bàsics com la farina. El bloqueig internacional imposat després de les darreres eleccions ha agreujat encara més aquesta situació.

La voluntat de crear el pànic és clara en la utilització d’armament no convencional com les bombes sòniques, amb greus efectes sobre la població en general i particularment sobre els infants i les dones embarassades.

A això cal afegir la detenció il·legal de ministres de l’Autoritat Nacional Palestina i de diputats al Consell Legislatiu Palestí elegits lliurement pel poble.

L’atac israelià infringeix les normes del Dret Internacional de Guerra, especialment la IV Convenció de Ginebra; les normes del Dret Internacional Humanitari i les normes de conducta exigibles als estats que formen part de la Comunitat internacional. Amb l’actuació del seu exercit, Israel demostra un total menyspreu als Drets Humans bàsics.

Atès que l’ofensiva militar israeliana s’ha extens perillosament els darrers dies cap a la Líban, país que es troba bloquejat per terra, mar i aigua, i que pateix bombardejos constants del tot indiscriminats que estan provocat centenars de morts.

Atès que aquest Ajuntament, que defensa els valors de la pau i la justícia, no pot quedar-se impassible davant tals actes de terrorisme d’estat.

La Candidatura d’Unitat Popular demana a aquest ple, que acordi:

– Condemnar fermament l’ofensiva militar de l’Estat de Israel contra Palestina i el Líban.

– Exigir la retirada de les forces d’ocupació israelianes de Palestina i el Líban.

– Reclamar una resolució diplomàtica de la crisis oberta al Pròxim Orient.

– Transmetre aquests acords al Consell de Seguretat de la ONU, a l’ambaixada israeliana a l’Estat Espanyol, al Parlament Palestí, al Parlament Libanès i al Parlament de Catalunya.

Otger Amatller i Gutiérrez
Candidatura d’Unitat Popular

29 d'abril de 2015