Badalona: La CUP demana la destitució de Xavier García Albiol

Nacional

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Badalona exigeix el processament i destitució de Xavier García Albiol per atiar l'odi racial a Badalona. A més, emplaça […]


La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Badalona exigeix el processament i destitució de Xavier García Albiol per atiar l'odi racial a Badalona. A més, emplaça la resta de forces socials i polítiques de la ciutat a combatre democràticament el discurs xenòfob del PP per tots els mitjans.

La formació ha denunciat l'actitud del Partit Popular de Badalona i el seu líder Xavier Garcia Albiol per haver protagonitzat "un espectacle vergonyós" repartint propaganda de caire racista i xenòfob el darrer cap de setmana al barri de La Salut de Badalona, acompanyat de la Secretària General del Partit Popular a Catalunya Alicia Sánchez Camacho.

La propaganda senyalava al col·lectiu immigrant gitano romanès com a responsable de l'augment de la delinqüència a la ciutat de Badalona. El mateix Xavier Garcia Albiol va ratificar-se en la seva postura afirmant que "els gitanos romanesos havien vingut a Badalona a delinquir".

La CUP no se sorprèn per aquests fets, "atès el discurs racista i xenòfob" que practica des de fa un temps el PP de Badalona i el seu líder, Xavier Garcia Albiol.

En aquest sentit, la formació recorda que el PP badaloní ja va protagonitzar un espectacle similar amb l'emissió d'un polèmic vídeo a les darreres eleccions municipals on també es criminalitzava la immigració.

La CUP sosté que la delinqüència no té unes causes ètniques o racials ni es patrimoni de grups concrets; les causes són socials i polítiques. Les polítiques econòmiques que provoquen desigualtats socials, exclusió, marginació i discriminació, diu, són les principals causants d'aquesta, en especial quan els protagonistes són aquells sectors més desfavorits de la societat.

El Partit Popular sembla entestat en relacionar la delinqüència amb la immigració més recent i en especial a aquells col·lectius que han patit una major exclusió i marginació social, considera la candidatura, que afegeix que en canvi són molt tolerants i comprensius amb els delinqüents de "guant blanc" que hi ha al seu propi partit, esquitxat per diverses trames de corrupció com el cas Gürtel o el cas Palma-Arena.

La formació emplaça els veïns i veïnes de Badalona, en especial als d'aquells barris que han rebut la immigració més recent que no es deixin manipular per aquest tipus de discursos. "És cert que en molts casos existeixen unes mancances reals en molts barris de la nostra ciutat, però les aquestes són ocasionades fonamentalment per una política econòmica que afavoreix a les classes benestants i perjudica a les classes populars treballadores indiferentment del nostre origen, fent-nos competir per les engrunes que ens ofereix el sistema socio-econòmic en un context de profunda crisi econòmica", manifesta.

Per aquest motiu la CUP exigeix a les autoritats competents que es processi a Xavier Garcia Albiol "per fomentar la xenofòbia i l'odi racial" i que l'Ajuntament de la ciutat es presenti com acusació particular.

La formació denuncia l'actitud racista del PP i crida a combatre-la democràticament per tots els mitjans que siguin necessaris. Exigeix al Partit Popular que demani disculpes, esmeni el el seu discurs xenòfob i destitueixi a Xavier Garcia Albiol.

Alhora, emplaça la resta de forces polítiques i socials amb tradició democràtica a impedir els intents del PP de Badalona "d'infiltrar-se en el moviment popular revindicatiu, estratègia copiada dels moviments d'ultradreta". "No hem de deixar el carrer a les seves mans", exclama la CUP, que anuncia que donarà "total suport" a les entitats que treballen per la cohesió social, especialment les coordinades dins la plataforma Badalona Som Totes i Tots.

29 d'abril de 2010