Comunicat de la CUP davant la inhabilitació del President Quim Torra

Nacional

Davant la inhabilitació del President de la Generalitat Quim Torra Pla, la CUP vol mostrar tota la solidaritat antirepressiva. La inhabilitació del president per haver […]


Davant la inhabilitació del President de la Generalitat Quim Torra Pla, la CUP vol mostrar tota la solidaritat antirepressiva. La inhabilitació del president per haver penjat una pancarta demanant la llibertat dels presos i les preses polítiques i el lliure retorn de les persones exiliades és un atac contra la llibertat d’expressió i la sobirania popular del nostre poble. Per això:

  • Fem una crida a participar de les mobilitzacions convocades arreu del país. Cal fer front a l’ofensiva de l’Estat contra el nostre poble i reivindicar aquells objectius polítics que ens han dut a patir la repressió.
  • Ens trobem davant d’una macro-causa judicial contra l’independentisme, basada en una persecució política que té com a objectiu impedir l’exercici del dret a l’autodeterminació. Per això seguim i seguirem exigint la llibertat de tots els presos i preses polítiques, el lliure retorn de les exiliades i l’amnistia de les gairebé 3.000 persones represaliades i reiterem la defensa del legítim exercici del dret a l’autodeterminació com a via necessària per la ruptura amb un règim monàrquic corrupte i triturador de drets fonamentals i per construir uns Països Catalans que no deixin ningú enrere. 
  • En el període d’incertesa que s’obre fruït de la inhabilitació, constatem que seran els tribunals espanyols qui decidiran la data de les eleccions autonòmiques a Catalunya i en aquest sentit, denunciem que la intromissió dels aparells de l’Estat ha estat una dinàmica que ha marcat tota la present legislatura, iniciada amb la convocatòria anticipada de les eleccions del 21 de desembre de 2017 amb l’aplicació del 155CE i culminant amb la inhabilitació de l’actual president de la Generalitat. 
  • Davant la inevitable convocatòria d’eleccions anticipades, des de la Candidatura d’Unitat Popular ens comprometem a treballar per posar sobre la taula propostes que donin resposta a la crisi socioeconòmica i sanitària, fiscalitzant les polítiques del Govern en funcions quan calgui i teixint una alternativa per recuperar la credibilitat perduda del projecte independentista amb una agenda de ruptura amb el Règim del 78 i construint la millor candidatura i la millor proposta política per fer front a l’actual context.

Avui toca respondre davant la vulneració de drets i plantar cara a l’Estat, sortint als carrers de barris, viles i ciutats per fer front a l’ofensiva d’un estat espanyol repressor que imposa mitjançant els tribunals allò que no pot guanyar a les urnes.

 

28 de setembre de 2020