La CUP de les comarques gironines critica les retallades sanitàries del Govern

Nacional

Anuncia fermesa en la defensa dels serveis públics, i dóna suport a la convocatòria del pròxim 28 d’abril a Girona El govern conservador de Convergència […]


Anuncia fermesa en la defensa dels serveis públics, i dóna suport a la convocatòria del pròxim 28 d’abril a Girona

El govern conservador de Convergència i Unió (CiU) ha començat la seva croada contra els serveis públics anunciant múltiples retallades socials. Tot i que des del Govern s’afirma que aquestes mesures no afectaran els ciutadans, els sindicats i alguns col·legis professionals han advertit que les polítiques anunciades per l’executiu d’Artur Mas tindran efectes negatius en el dia a dia dels ciutadans catalans ja que malmetran considerablement els serveis bàsics del nostre suposat Estat del Benestar.

A més, l’executiu s’ha premès el luxe de treure l’impost de successions per beneficiar únicament les grans fortunes del país i tenir un argument més desmantellar encara més el sistema de serveis públics. En aquest sentit, les assemblees de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) a les comarques gironines han expressat el més ferm rebuig a les retallades socials del Govern i, en especial, les fetes públiques els darrers dies que comportaran el desmantellament parcial d’un servei sanitari públic que és conegut arreu d’Europa pel seu caràcter garantista i per la seva qualitat.

En el marc d’una crisi econòmica del sistema capitalista com la que està vivint el país, la CUP considera que cal garantir més que mai els serveis públics i les polítiques que garanteixin els drets d’aquells qui més pateixen la situació actual. Respecte a això, les assemblees de la CUP han incorporat en el programa per a les properes eleccions municipals mesures per fer front a la crisi i defensar els drets de les classes populars del país, i per això fan públic el suport a les mobilitzacions que es duran a terme en contra les retallades socials.

Així mateix, la CUP anima tota la seva militància a assistir a les concentracions que se celebrin properament i, en aquest sentit, anuncia que l’organització secundarà la concentració del proper 28 d’abril que els treballadors de la sanitat gironina han convocat davant de l’edifici de la Generalitat. D’aquesta manera la CUP mantindrà una actitud ferma per defensar els drets de les classes populars catalanes des del carrer però també des de les institucions, fent propostes reals i concretes que serveixin per acabar amb la crisi sense haver de desmantellar els serveis públics.

 

13 d'abril de 2011