La CUP considera que la causa penal de Can Fàbregas s’ha tancat precipitadament

Nacional

COMUNICAT DE LA CUP DE MATARÓ Dilluns 14 de Febrer de 2011 hem conegut que D. Guillermo Benlloch, titular del jutjat d’instrucció número 3 de […]


COMUNICAT DE LA CUP DE MATARÓ

Dilluns 14 de Febrer de 2011 hem conegut que D. Guillermo Benlloch, titular del jutjat d’instrucció número 3 de Mataró, ha ordenat el sobreseïment lliure i l’arxiu de la investigació iniciada arrel de la querella presentada pel Ministeri Fiscal, per suposats delictes penals pel desmuntatge de l’edifici catalogat  de Can Fàbregas.

Durant tot el procés, a diferència del Govern municipal, des de la CUP hem deixat treballar a la justícia, sense ànim d’interferir ni pressionar públicament, i així ho continuarem fent.

Lamentem que s’hagi arxivat el cas sense acabar tota la investigació. Considerem desafortunat que el Jutge hagi desestimat les proves aportades, com ara l’informe pericial, així com la petició del Ministeri Fiscal d’investigar i acabar les diligències iniciades.

Hi ha qüestions de la resolució que no són clares que contradiuen la normativa del Pla Especial de Patrimoni Arquitectònic de la ciutat. També lamentem que el Jutge no hagi tingut en compte l’informe pericial elaborat per dos experts imparcials de reconegut prestigi en la matèria, que precisament contradiuen la interpretació del magistrat, i afirmen que la normativa del PEPA (Pla Especial del Patrimoni Arquitectònic) no permet el trasllat d’edificis amb el màxim nivell de protecció A.

Aquesta resolució no és ferma: hi ha un període per presentar recurs. Atès que entenem que s’ha de continuar amb la investigació, la CUP presentarà recurs perquè malgrat respectem i acatem la interlocutòria, no compartim els seus arguments ni les seves conclusions, i pensem que hi ha qüestions prou importants no aclarides, i volem que s’acabi la investigació iniciada.

El govern municipal ha volgut fer creure que perquè arribi El Corte Inglés a la ciutat calia destruïr el patrimoni cultural, i això és rotundament fals. Malgrat la manca de diàleg per part del govern; ens reafirmem, tal com hem reiterat des del començament, amb la possibilitat de mantenir al seu lloc la nau de Can Fàbregas compatible amb qualsevol nou ús adaptat al segle XXI.

15 de febrer de 2011