La CUP denuncia que la mort del pacient infartat era totalment evitable

Ja fa temps que organitzacions com la CGT a l’HJ23 alerten que no obrir la Unitat d’Hemodinàmica de l’Hospital Joan XXIII podria provocar aquest desenllaç. […]


Ja fa temps que organitzacions com la CGT a l’HJ23 alerten que no obrir la Unitat d’Hemodinàmica de l’Hospital Joan XXIII podria provocar aquest desenllaç. Però ni les constants mobilitzacions, ni les més de 16.000 signatures, ni els informes tècnics que consideren necessari obrir el servei han fet canviar de parer als dirigents de CiU, més pendents de l’enriquiment personal a costa del patiment de la població.

La CUP de Tarragona considera que els responsables de les retallades, amb Boi Ruiz al capdavant, ja fa temps que haurien d’haver dimitit i haurien de ser processats per crims contra la humanitat. I és que la CUP vol recordar que el Tribunal de la Haia considera crims contra la humanitat aquells que es produeixen tant en temps de guerra com en temps de pau, que van contra la població civil amb un atac sistemàtic i amb la conformitat d’una política estatal.

La CUP denuncia que les constants retallades i privatitzacions que està aplicant el govern de CiU en sanitat estan provocant patiments a aquelles persones més vulnerables que pateixen algun tipus de malaltia. I l’única explicació a aquest patiment és la voluntat de desmantellar la sanitat pública, i així afavorir la xarxa privada i el seu interès lucratiu.

La CUP, en aquest sentit, recorda el cinisme de CiU, capaç de fer la Marató de TV3 sobre les malalties del cor i alhora tancar la Unitat d’Hemodinàmica.

A nivell local, la Candidatura també denuncia la hipocresia del PSC que, d’una banda, s’escandalitza pels efectes de les retallades i critica el Consorci sanitari, i, d’altra banda, no només no s’implica de cap manera en la defensa de la sanitat pública, sinó que a més té la poca vergonya de lloar la tasca de la principal entitat que atempta contra la sanitat pública a Tarragona: la Xarxa Santa Tecla.

Per últim, la Candidatura independentista recorda que fa temps que, juntament amb altres organitzacions, a nivell local i autonòmic, estan lluitant en defensa d’una sanitat de provisionament, titularitat i gestió pública. Anima, en aquest sentit, a qualsevol grup que comparteixi aquest objectiu a ser coherent i a predicar amb l’exemple, així com a no fer servir el patiment de les classes populars per a fins partidistes.

8 de gener de 2015