La CUP de Tarragona demana una solució definitiva per l’hostal del sol: de zona verda a zona blava

Nacional

La CUP de Tarragona ja va criticar al seu dia que l’ Ajuntament adquirís per un preu desorbitat d’ 1,7 milions d’euros l’edifici de l’ […]


La CUP de Tarragona ja va criticar al seu dia que l’ Ajuntament adquirís per un preu desorbitat d’ 1,7 milions d’euros l’edifici de l’ hostal del sol (quan al venedor li va costar menys de 200.000€). També va proposar que en aquells quasi 2000m quadrats s’hi podria construir un espai polivalent per a les entitats, un centre social autogestionat com ja havia existit, un local per a l’associació de veïns o pels agrupaments escoltes que no tenen local, o fins i tot un alberg de joventut.

 

L’Ajuntament sense escoltar cap veu va decidir que tiraria a terra l’edifici (146.000€ més en despeses) i que convertiria aquell espai en una zona verda per a ús públic. Després de mesos esperant que s’hi comencés a fer l’espai verd , l’Ajuntament ha decidit asfaltar l’espai i convertir-lo en un aparcament de zona blava. Comptat i resumit, s’han gastat 1.846.000€ per vint places d’aparcament de zona blava.

 

Una nova zona blava que va en detriment de pèrdua d’espai públic i que només busca un interès recaptador a les ja malmeses butxaques dels ciutadans. També demostra una ineficàcia si tenim en compte que a escassos 300 metres hi ha el Pàrquing Jaume I: va costar 24 milions d’euros, encara no funciona i a sobre no s’han demanat responsabilitats polítiques.

 

Des de la CUP constatem que aquest fet (a banda de malbaratar el diner públic) és una gota més al problema de mobilitat que actualment hi ha a la Part Alta (pàrquings que no funcionen, caos circulatoris, problemes de mobilitat,… ). Per tant demanem que es faci amb urgència una roda de trobades amb els diferents agents i veïns per marcar un full de ruta per solucionar el problema. Finalment, demanem que l’espai tingui la utilitat que havien promès als ciutadans.

24 d'agost de 2011