La CUP vol la creació d’una empresa pública que gestioni les autopistes de Catalunya

Nacional

La CUP vol que les autopistes de Catalunya siguin gestionades a través d’una empresa pública, propietat de la Generalitat de Catalunya, dedicada a la seva […]


La CUP vol que les autopistes de Catalunya siguin gestionades a través d’una empresa pública, propietat de la Generalitat de Catalunya, dedicada a la seva gestió i manteniment. Aquesta proposta serà debatuda aquest dijous al ple del Parlament de Catalunya. En la moció presentada per la CUP-Crida Constituent es demana al govern que s’inici l’estudi i avaluació de la creació d’aquesta empresa pública i que en el termini de 4 mesos es porti a debat en la comissió del Parlament competent en la matèria.

La diputada Eulàlia Reguant ha rebutjat les informacions que apunten que el govern estaria treballat en un consorci entre Generalitat, Estat i les operadores assegurant que “no té cap sentit que a les portes d’un referèndum sobre l’independència s’estigui plantejant la creació d’un consorci amb l’estat espanyol per a l’any 2020” i que en aquest consorci també es plantegi seguir comptant amb “les operadores” que fins avui han gestionat de forma privada les autopistes del país. “La república catalana necessita una empresa pública dedicada a la gestió i manteniment de les autopistes” ha conclòs la diputada de l’esquerra independentista. 

Aquesta proposta de la CUP-Crida Constituent forma part d’una moció que conté una bateria d’accions per enfortir el sector públic del país i en la que es fan propostes en matèria de sanitat, emergències, aigua, electricitat, autopistes, finances i l’estudi i revisió de concessió, concert i conveni de la Generalitat. La diputada Reguant, que serà l’encarregada de defensar la moció, alerta que cal “acabar amb els 30 anys d’autonomisme que han convertit a l’Administració Pública en una caixa pagadora i subcontractant generant una macroeconomia de contractistes, subcontratistes i comissionistes intermediaris.”

4 d'abril de 2017